2017. január 5., csütörtök

MONDOM LASSAN, HÁTHA ELJUT AZ AGYATOKIG: NE LOPJÁTOK EL A PÉNZÜNKET, MERT ELŐBB-UTÓBB RÁBASZTOK!

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, EGYÉB, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017-01.05.



Szelényi Zsuzsanna, az Együtt képviselője bátorkodott megkérdezni a mindenhez is értő Lázár Jánostól és a végtelenül okos Simicskó Istvántól, hogy vajon mi a búbánatos francnak kell ennek az országnak 27 milliárd forintot kivágnia az ablakon lőterekre és lövészklubokra. Csatlakozom Szelényi kérdéséhez megtoldva azzal, hogy tényleg, miért nem lopják egyszerűen el azt a pénzt, mit bohóckodnak itt lőterekkel, sportcsarnokokkal és egyéb marhaságokkal?

Simicskó István válaszolt – nem nekem, hanem Szelényi Zsuzsának – és imígyen kezdődik a válasz:

"Hazánk több mint ezer éves történelme nem hagy kétséget afelől, hogy nemzetünk ereje mindig is a fegyverét ismerő és azt használni képes állampolgárainak felkészültségére, elszántságára és összefogására épült, így ezen jártasság évszázados gyökereinek, kultúrájának meglétét Magyarországon nem lehet elvitatni."

Hábakker. Ismétlem önmagamat: ilyen ország márpedig nincsen. Ilyen honvédelmi miniszter sincsen, ilyen kormány sem és ilyen politikusok sem. Arról már említést sem teszek, hogy ilyen hülyének nézett, lesajnált, kihasznált, napi szinten semmibevett és ezt időtlen idők óta eltűrő nép sincs, mint a szabadságharcos, turultól eredeztetett jó magyar emberek sokasága.

Ezer éves történelem, mi? Meg az apátok retkes f…ánkszaggatója, az! Ha ezer éves, mi a büdös francnak lövöldözni puskával? Tessék nyilazni. Menetiránynak háttal, lóról. Nem létezik olyan – mindentől és minden ésszerűtől elrugaszkodott – idióta válasz, ahol elő ne kerülnének az ezeréves gyökerei valamelyik baromnak. Nem volt még elég a Vereckénél beszorult fejű, Trianont sirató, melldöngető, nyereg alatt puhított elmúlt ezer évből?

Basszus 2017-et írunk! A gyerekeink nem értik, amit olvasnak, sokan még csak számítógépet sem láttak életükben közelről. Egy csomó gyerek 16 éves korban kiesik az oktatási rendszerből – ja, bocs! Olyan nincs is nekünk, mert már régen nem oktatás van, hanem nevelés – és az árok partján köt ki egy gerblyével a kezében, mert kell a pénz. Milyen ezer év, te istenverése?

Mi van az öregekkel? Nem azokkal, akik Árpád seggében benyomultak a Kárpát-medencébe, hanem azokkal, akik a tíz körmükkel kaparták ki a romok közül ezt az országot, most pedig a saját ürülékükben fekve várják a halált. Velük mi van, kérdem én a 27 milliárd forint árnyékában? Mi van azokkal, akik sérült családtagjukat ápolják és nem kapnak segítséget? Mi van a szétesett kerekesszékekkel, ami helyett majd három év múlva igényelhet újat az, aki ilyen szerkezetben kénytelen leélni az életét, mert csak 5 évente van rá támogatás, de az a szar szétesik két év után? Ő csússzon a hasán évekig, mert valamelyik politikus valamelyik pereputtya nagyot fog hasítani a lőtereken?

Miféle ezer év, te ország szégyene? A fertőző agyhártyagyulladás elleni oltásból az egyiket – a sokkal kevesebb megbetegedést okozó vírus ellenit – ingyenessé tettétek januártól, de az, amelyik sokkal több gyermeket fertőz meg, az 120 000 forintba kerül. 120 000 forint egy kisgyermek életéért. Sok, mi? Kell a lőterekre. Meg a stadionokra, focipályákra, kisvasutakra, a büdöstahó fővezér 4 milliárdért berendezett irodájára. Mi az úristent lehet négy milliárdért csinálni? Legalább gazdagon kipárnázzátok belülről?

Lőterek 27 milliárd forintért, mert az ezeréves gyökereitek, meg Mohács, meg Eger ostroma és Nándorfehérvár, meg a Csodaszarvas és a tököm bojtja, az. Most élünk, nem ezer évvel ezelőtt és nem ezer év múlva. Most, a huszonegyedik században, amikor minden adott a normális élethez. Most, amikor már nem kell útlevélért kuncsorogni, amikor kitárult a világ és kinyílt Európa. Most kellene nyelveket tanulni és szakmát tanulni és informatikát. Most kellene állampolgári jogokat oktatni, demokráciát tanítani. Ti meg kurvára nem akarjátok, mert vissza akartok menni az időben 100-200-1000 évet, mert nektek az a jó. Ha nem tanulnak a fiatalok, ha megint lesznek földesurak és jobbágyok. Lehet majd a füvesasszonyhoz menni, ha beteg az ember, faekével szántani és időben lekapni a süveget, ha jön a gazda.

Esküszöm, megérdemelnétek, hogy mi is visszamenjünk az időben. Legalább addig, amikor divatban volt kiegyenesíteni azt a kurva kaszát, mert úgy látom, ti semmi másból nem értetek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.