2017. január 12., csütörtök

NÉMETH SZILÁRD BULLDOG KÉPE AZ ARCUNKBA LIHEG

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: Trombitás Alfréd
2017.01.12.



Aminek hasznát vette ellenzékben, azt el akarja takarítani kormányfőként Orbán Viktor. Jó példa erre a népszavazás intézménye, melynek segítségével komoly sikereket ért el a szocialista kormányok idején, ám mikor kormányra került, lényegében lehetetlenné tette az alulról jövő kezdeményezéseket, ám amikor ő akarta használni céljai kiteljesítése érdekében, akkor orra bukott. Most nekimegy azoknak a civil szervezeteknek, melyek korábban bírálták a szocialista kormányokat, és megtartva jó szokásukat, ugyanezt megteszik a jelenlegi hatalommal szemben is. Mi értelme három civil szervezet esetében verni a tamtamot? Az egész csak megfélemlítés, vagy a néphülyítés újabb stádiuma?

Mostantól hivatalos: Németh Szilárd Orbán Viktor faltörő kosa. A finoman szólva sem túl barátságos kinézetű fideszes alelnök nem lacafacázott, nyílt hadüzenetet küldött a civil szervezeteknek. Azóta konkretizálta is, mely szervezeteket szeretné eltakarítani az útból. Mint a maffiafilmekben láttuk, képletesen döglött halat küldött újságpapírba csomagolva a Társaság a Szabadságjogokért, a Helsinki Bizottság és a Transparency International nevű szervezeteknek.

A meglehetősen nyers hazai politikai stílushoz szokott magyar polgárok számára is kirívóan éles hangú kirohanás az állítólag Soros György által pénzelt álcivilek ellen meg is tette a hatását. Nem maga a támadás ténye foglalkoztatja a közvéleményt - hiszen Orbán Viktor már régen le akar számolni minden ellenvéleményt megfogalmazó szervezettel -, hanem a világpolitikában lejátszódó változásokkal, melyek következtében Németh Szilárd már-már úgy viselkedik, mint egy cowboy a kocsmában, aki tudja, hogy a vendégek közül csak neki van pisztolya.

Németh „intellektusa” persze arra is garancia, hogy azonnal lerántsa a leplet pártja valós szándékairól. Azzal, hogy Donald Trump közelgő beiktatásához kötötte a támadás indítását, lényegében elismerte, hogy csak az Obama-adminisztráció nyomására nem nyírták ki eddig a civil szervezeteket és a megmaradt független sajtótermékeket. Ha az Orbán-kormány szabad kezet kap minden világpolitikát meghatározó politikustól, akkor lényegében a Rákosi-korszakhoz hasonlóan mindenki retteghet, aki nem kedves a hatalomnak, és ehhez nem is kell más, csak rá kell fogni, hogy reakciós...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.