2017. január 10., kedd

ÖN JELÖLT, VAGY ÖNJELÖLT?

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Tölgyessy Péter
2017.01.09.


Olvasom valahol, hogy: na végre, ő egy VEZETŐ! 

És tényleg, Botka László, merthogy róla van szó, egy valódi (félre)vezető. Úgy is mondhatnám, figyelemelterelő. Egy olyan országban ugyanis, amelyikben a demokratikus pártok a híresztelések szerint - a 2014-ben elkövetett hibákból tanulva - folyamatos egyeztetéseken éppen az együttműködés feltételrendszerét alakítják ki, okos, rutinos, országvezetői szerepre érett politikus ilyen időszerűtlen, hibás lépést nem tesz, nem tehet meg!

Botka az MSZP-ben nőtte ki magát, az MSZP választmányi elnöki tisztéből nem is olyan régen szavazta őt ki az illetékes párttestület. Tudnia kellene, hogy ha korábbi nyilatkozatától eltérően vállalkozni akar a miniszterelnök-jelölti szerepre, azt elsőként saját pártja vezetőivel illik közölnie, majd ők egyeztetik ezt az önjelölti szándékot saját előválasztási kezdeményezésükkel és - ha elfogadják annak felülírását - reménybeli szövetségeseikkel.
Egy valamit nem szabad ebben a fázisban tenni - azt, amit Botka tett: a médián keresztül üzenni mindenkinek. Feladva a magas labdát a kormányon lévőknek, egyszersmind elterelve a figyelmet az ezerszer fontosabbról. Arról, hogy a demokratikus pártok megegyezésre jussanak a fő kérdésekről: az együttműködés elvi és szervezeti kereteiről, a közös programalkotásról, a személyi kérdések eldöntésének mechanizmusáról - és csak ezt követően a személyi kérdésekről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.