2017. január 7., szombat

ORBÁN BELESZERETETT A HEGEDŰBE

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.01.07.


Van, aki hiszi: ahol stadionok, ott foci is van, ahol hegedűt kap a politikus, Paganini lesz, ahol Orbán a kormányfő, az normális ország lehet.

Orbán Viktornak új hobbija van. Az eddigi focimánia a zeneimádatnak adta át a helyét. Természetesen a komolyzenéről van szó. A hangszeres zenéről, egészen pontosan a magyar kormányfő beleszeretett a hegedűbe. Persze ne gondolja senki, hogy ez úgy egyik napról a másikra történt, mert komoly előzménye van. Az más dolog, hogy – számos okból – eddig ezt titokban tartották. Az évente ismétlődő eltűnéseket a rosszindulatú sajtó holmi orvosi kezeléssel igyekezett megmagyarázni, amire a Fidesz első emberének elmeállapota miatt lett volna szüksége, miközben erről szó sem volt. Már csak azért sem, mert, ha Orbán elmeállapota nem lenne rendben, akkor nyilván ő lenne az utolsó, aki emiatt orvoshoz fordulna, hiszen semmi sem áll távolabb tőle, mint saját maga objektív megítélése, tehát nála kizárt a betegségtudat, egy orvos felkeresése, még kevésbé, hogy valaki beteges elmeállapotáról meggyőzze és kezelésre kényszerítse. Naná, hogy nem erről van szó. A hegedűről van szó.

Mielőtt tisztáznánk néhány alapvető kérdést Orbán Viktor legújabb hobbijával kapcsolatban, először is szeretnék eloszlatni minden rosszindulatú feltételezést a hegedűvel, mint választott hangszerrel kapcsolatban. Senki ne gondolja, hogy itt burkolt cigányozásról van szó, és a hegedűvel a miniszterelnök vélt származására szeretnénk utalni. Ennek még a gondolata sem fordult meg a fejünkben. Annál kevésbé, mert tőlünk, liberális genetikai hulladékoktól távol áll minden faji előítélet és – például – soha nem állítanánk olyasmit, hogy Orbán Viktornak a pénzhez fűződő különös, mondhatnánk már-már abnormálisan szoros viszonyát zsidó származása magyarázná. Mondjuk mindjárt azért sem, mert ezt az összefüggést soha senkinek nem sikerült kimutatnia, főleg nem Magyarországon, ahol a legnagyobb pénzügyi mágusokat, Csányi Sándort, Simicska Lajost és Mészáros Lőrincet bármivel meg lehet vádolni, csak azzal nem, hogy zsidók.

E kényszerű kitérő után visszatérve a lényegre, ami nem más, mint a hegedű, el kell mondanom, hogy január 7. szombat nagy nap lesz a magyar társadalom életében. Ezen a napon tartja Orbán Viktor első szóló koncertjét. Természetesen a fellépés helye is szimbolikus. A hangversenyre ugyanis a Pancho Arénában kerül sor, és egybe lesz követ az Echo TV ünnepélyes bekebelezésével, amelyet Mészáros Lőrinc celebrál a televíziós társaság dolgozói részvételével, akik ingyen kajával és ingyen piával lesznek traktálva, pont mint amikor a Vitézi rend Lovagkeresztjével és a Szent Gellért Lovagrend nagykeresztjével, továbbá a Független Újságírók Szövetsége által adományozott, a „Nemzeti Újságírásért” kitüntetéssel elismert Széles Gábor a tévétársaságot megalapította. Akkor is – több mint 10 évvel ezelőtt – ingyen kaja és pia volt. Ez nem jelenti azt, hogy törvényszerűen Mészáros Lőrinc is meg fogja kapni a felsorolt kitüntetéseket. Van amit nem lehet pénzért megvenni. Minden másra ott a Mastercard...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.