2017. január 2., hétfő

OROSZ HEKKEREK TÖNKRETESZIK A MAGYAR DEMOKRÁCIÁT

KÉRI LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Kéri László
2016.01.01.


Obama elnök két napja végre ráébredt arra a veszélyre, amit mi, magyarok egész évben szenvedve éltünk meg: hogyan tehetik tönkre az orosz médiahackerek egy virágzó demokrácia mindennapjait. Nálunk ugyanis az egész 2016-os év az állandó orosz cyber-merényletek árnyékában telt el. Elég csak hevenyészve átfutni a listát, s máris beláthatjuk, hogy micsoda ármánykodás áldozata volt a magyar nép ebben az esztendőben.

Az esztendő folyamán nem átallották az orosz kalandorok azt sugallani, mintha Mészáros Lőrinc naponta milliárdos állami megrendelésekhez jutott volna, miközben ez a talpig becsületes, egyszerű, magyar gázszerelő reggeltől estig lakókörnyékének meghibásodott kazánjait javítgatja. Karácsonykor meg sorra járta a frissen gazdát cserélt szállodák tucatjait, és még az ünnepek éjszakáin is az elavult fűtési rendszereik felújításán dolgozott. Eredménnyel.

Az orosz médiamanipulátorok az év kezdte óta lejárató hadműveleteket folytatnak az MNB elnöke ellen, azt a látszatot keltve, mintha Matolcsy százmilliárdokkal játszadozna. Ezzel szemben, bárki láthatta, hogy Matolcsy az ünnepek idején is hajnaltól éjfélig ingyen ételt mért a Blaha Lujza téren a rászorulók számára, a saját költségén.

Az orosz médiakalandorok beférkőztek a közszolgálati tévék, rádiók, újságok szerkesztőségeibe, ahonnét gusztustalan sikerpropagandát művelve, megpróbálták elhitetni a magyar néppel, hogy a magyar gazdaság mindenkinél jobban teljesít. Holott a felelős magyar kormányzati politikusok nem győztek örökké árnyalt, körültekintő és óvatos képet adni hazánk gazdaságának tényleges helyzetéről. Ahányszor szóhoz jutottak, nem volt náluk szerényebb, tárgyilagosabb elemző, de egy ilyen erejű média-ellenszélben érthető módon semmi esélyük sem volt a teljes igazság kibontására...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.