2017. január 16., hétfő

OTTRAGADTAM EGY MESÉS NEMZETI PARKBAN

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Lajos
2017.01.16.



Van az úgy, hogy az ember elmegy nyaralni valahová, és a két hét elteltével úgy érzi: szívesen maradna még. Persze nem marad, hiszen haza kell menni, folytatni a hétköznapokat. Kivéve, amikor nem… Lajos esetében például nem kellett, így maradt is hét hónapot – nem akármilyen tapasztalatokkal gazdagodva. Ráadásul lévén fotós, ennek egyéb hozadékai is lettek. Nézzétek meg ti is!

„Volt szerencsém több hónapot eltölteni az Észak-nyugat Angliában lévő Lake District Nemzeti parkban.
Hogy hogyan?
Kivettem két hét szabit, hogy kiruccanjak, túrázzak, fotózzak. Majd úgy alakult, hogy a két hétből hét hónap lett. :)))
Egy jó barátom a város egyik legjobb éttermében volt szakács, és mivel nekem is az egyik szakmám az, így beajánlott. Pikk-pakk felvettek, aztán már csak az itthoniaknak kellett valahogyan elmondanom, hogy hát nem jövök haza, legalábbis nem most.
Pont a téli időszakban sikerült kint lennem. Gondolhatjátok! Eső, szél, sötétség, eső, szél, hideg, szél, szél, szél, eső. Később tudtam meg, hogy egész Egyesült Királyság legcsapadékosabb városába sikerült költöznöm.
A munka miatt sok időm nem volt túrázni, de minden jó és rossz időt kihasználtam. Például a szabadságom alatt nem haza jöttem, hanem elutaztam Skóciába - Edinburgh, Loch Ness-tó, stb. Mindenképpen megérte az a hét hónap! :)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.