2017. január 8., vasárnap

SEGÍTS TE IS, HOGY NE FAGYJON MEG SENKI!

ÁTLÁTSZÓ - SZOCIO BLOG
Szerző: Átlátszó
2017.01.08.


A rendkívüli hideg halálos veszélyt jelent a hajléktalanokra és azokra, akik nem tudnak megfelelően fűteni az otthonaikban. De többféle módon is segíthetünk nekik.

Magyarországon néhány napja olyan hideg van, amilyenre az elmúlt években nem volt példa. A hőmérséklet egyes helyeken éjszakánként -20 fok körüli, de másutt is nagyjából -15 fok, és nappal sincs nagyon -7 foknál melegebb. Az emberek hőérzete az erős szél miatt még ennél is alacsonyabb. A hideg előreláthatólag jövő hét közepéig marad.

A rendkívül hideg időjárás halálos veszélyt a hajléktalanokra, és azokra is, akik nem tudnak otthonaikban megfelelően fűteni. Segíteni többféleképpen lehet. Néhány közintézmény és vendéglátóhely nyitott ajtókkal várja azokat, akik át szeretnének melegedni, de mi is átkopoghatunk a szomszédba, hogy ellenőrizzük, minden rendben van-e.

Ha pedig hajléktalant látunk az utcán, akkor hívjuk az őket segítő szervezeteket, melyek gondoskodnak az ellátásukról, és (amennyiben hajlandók bemenni) fűtött szállásra kerülésükről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.