2017. január 11., szerda

TAKARÍTÁS, LÁMPAOLTÁS

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Vasvári G. Pál
2017.01.10.



Németh Szilárd – akit civilnek akkor sem neveznék, ha jóindulattal tekintenék rá – amit persze ő már régen lehetetlenné tett –, most megint belelihegett a társadalom jóérzésű zömének a nyakába. Azt lihegte: szerinte „a Soros-birodalom álciviljeit azért tartják fenn, hogy a globális nagytőkét és a politikai korrektség világát átnyomják a nemzeti kormányok fölött”. Namármost.

Lekötelezne néhány milliónyi magyar valódi civilt (értsd: semmiféle pártállami mundért nem viselő, de a közügyekért, az embertársaiért felelősséget érző állampolgárt), ha nem nevezné őket álcivileknek. Ilyet ugyanis csak dilettáns álpolitikus enged meg magának, aki nem csupán a hazájának, de még a pártja népszerűségének(?) is árt ezzel. Ugyebár a netadó is pompás kincstári ötletnek tűnt…

Ajánlatos lenne bocsánatot kérnie a „Soros-birodalom által fenntartott” igazi civilektől, akik Orbanisztán önmagát nemzetinek tituláló kormánya helyett látnak el olyan országos (nemzeti), humanitárius, szociális, környezetvédelmi stb. teendőket, és újabban már nemzetközieket is, amelyekre ez az állam, ez a kormány karcsú ívben tesz. És mivel ahelyett, hogy – politikailag korrekt módon – legalább támogatná őket, inkorrektül rájuk támad, fenyegetődzik. Érthető, ha a civil szervezetek az égvilágon mindenkinek, minden támogatásért hálásak. A csekélyke nyugdíjából adakozó sok-sok Mari néninek, a tehetősebb norvégoknak és persze a kőgazdag „Gyuri bácsinak” is.

Továbbá: ha egyáltalán van Soros-birodalom, hol is van? Ott, ahol a „libsi” Soros? Amerikában? Vagy netán itt is, Orbanisztánban? A TEK tud erről? Esetleg mindenütt ott van a glóbuszon, a két pólus között: földön, vízen, de még a chemtrail révén a levegőben is? Vagy nincs is ilyen birodalom, és Németh Szilárd csak fölmelegítette a történelem sötét bugyrából előrántott zsidózás naftalinszagú – a cári titkosrendőrség által kreált – világösszesküvéses konteóját? Ugyan már, kérdezze meg: kinek a pénzén is tanult oxfordi ösztöndíjasként Orbán Viktor, az ő főnöke, amikor még csak egy rendszerváltó fiatal civil volt és nem a centrális erőtér rendszerura? S egyáltalán: nem hallott a Fidesz frakcióvezető-helyettese és alelnöke még soha olyasmit rebesgetni, hogy a politikában is mindenkinek megvan a maga zsidója? Mondjunk a kedvéért fideszes neveket?

Ami pedig a globális nagytőke „átnyomását” illeti a nemzeti kormány fölött: van még egyáltalán Orbanisztánban olyan multi cég, amellyel az önmagát nemzetinek mondó kormány nem kötött stratégiai partnerségi megállapodást? Önként. A saját, jól felfogott érdekében. Pedig nem kérte erre a kabinetet a nemzet, nem kérték a civil állampolgárok sem. Akiket nyilván nem is tekint ez az illiberális kormány stratégiai partnerének. Különben nem ilyen – kizárólag a kiváltságosok, a hűbéresek szűk körének életesélyt adó – oktatást, egészségügyet, szociálpolitikát üzemeltetne...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.