2017. január 29., vasárnap

TRUMP HITLERT KOPÍROZZA: TERRORTÁMADÁSOKAT PROVOKÁL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Bartus László
2017.01.29.


Trump elnöki rendelete, amely megtitja bizonyos muszlim országok állampolgárainak a beutazást Amerikába, nem a terrorizmus elleni harc része, hanem gyűlöletcsoportok kielégítését szolgálja. A következménye pedig egy Amerika elleni iszonyatos terrortámadás lesz, amit maga Trump idéz elő, de amely terrortámadás olyan lesz neki, mint Hitlernek a Reichstag felgyújtása volt: arra hivatkozva felszámolhatja a demokráciát, és harcot indíthat a hatalmi ágak szétválasztása és a szabad sajtó ellen.

Trump a terroristák kezére játszik, amikor visszaigazolja az Amerikával kapcsolatos hazugságokat és hamis előítéleteket, amelyeket a szélsőséges iszlám radikálisok terjesztenek. Trump hazudik, amikor azt mondja, hogy nem vallási alapon tiltja ki hét ország állampolgárait. Egyébként állampolgárság alapján sem lehet senkit azonosítani a terrorizmussal. A kitiltott országok állampolgárai nem hajtottak végre Amerikában semmiféle terrortámadást.

A szíriai menekültekkel szembeni intézkedés is jogsértő, amellett, hogy embertelen, mert sérti a menekültek jogaira vonatkozó nemzetközi egyezményeket. A szíriai menekültekkel szembeni intézkedés abból az összeesküvés-elméletből fakad, hogy a menekültválság egy kitervelt muszlim offenzíva és terjeszkedés a világ elfoglalására.

Trump muszlimellenes diszkriminatív intézkedései sértik az amerikai alkotmányt, s emellett Amerika elleni terrortámadásokat provokálnak ki. Trump szándékosan vagy nem, de saját hatalmát és diktatúráját létrehozó és megszilárdító terrortámadásokat idéz elő, és azokra hivatkozva korlátozza majd az emberi jogokat, a szabadságot és a liberális demokratikus jogrendet.

A várhatóan bekövetkező amerikai terrortámadásokkal igazolja majd saját elmebeteg intézkedéseit, mintha azok bekövetkezése igazolná az intézkedések jogosságát, amelyek valójában kiváltó okai lesznek a terrorizmus elszabadulásának. Minden diktatúra legnagyobb ajándéka a terrortámadás vagy a terrorfenyegetettség, amelyre hivatkozva a rendszer politikai ellenfeleit, a szabad sajtót és bárkit terroristák cinkosainak lehet beállítani és üldözni lehet.

Amikor 1933. február 27-én egy őrült felgyújtotta a Reichstagot, azonnal soha nem látott boldogság tört ki Hitler környezetében. A terrorakcióra hivatkozva függesztette fel Hitler az alkotmányos jogállamot, felszámolta a demokráciát és diktatúrát vezetett be. Trump egyrészt ki akarja elégíteni az őt támogató gyűlöletcsoportokat, másrészt az első négyéves ciklusában ki akarja provokálni azt a helyzetet, amikor a demokratikus rendet felszámolhatja...

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.