2017. január 6., péntek

TUDTA? A FIDESZ ELLOPTA A REZSICSÖKKENTÉST IS...

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: András
2017.01.06.


Itt a hideg, és hozzá még nem is akármilyen. Biztos jó lesz a fűtött szobából kitekinteni a fagyos szél borzolta fákra, és közben arra gondolni, milyen fasza dolog a rezsicsökkentés. Most teker a gázóra rendesen, pörög a villanymérő, de a gondoskodó állam megvéd attól, bárki is méltatlan módon lehúzza a választót, ha ki kell fizetni a számlát. Biztosan így van ez?


Na persze a rezsicsökkentés szent tehene tündérország fontos vívmánya. Orbán Viktor mindent meg is tesz a fenntartásáért és a védelméért, harcol érte, annyira aggódik az állampolgárokért, hogy nem szeretné ha bárki is átvágná őket. Na és az így szerzett hasznot mindenféle fejlesztésekre, üzemeltetésre, tartalékra költené bárki is. Majd ő ezt is megoldja, hiszen ehhez is ért, na meg ezzel szépen be is tudja húzni a csőbe a sok mindenre nem figyelő fogyasztót, akinek az átvágásával megfelelő szavazót is lehet teremteni a kormány részére.

Mikor megindult a világpiacon az energiahordozók árának csökkenése, és az akkori előre jelzések szerint azok tartós olcsósága sok ideig fent fog maradni, a hazai kormány soha vissza nem térő lehetőséget látott ebben a folyamatban. Pont jókor csapott le erre az esélyre a hon kormánya, ráadásul tudatában volt a felhasználók tájékozatlanságának ezen a területen. Na meg volt neki annyi gátlástalansága, hogy ezt saját vívmánynak adja el, és minden média eszköz a rendelkezésére állt, hogy ezt az emberek tudomására hozza. Akkoriban ha valaki gyanútlanul kinyitotta a vízcsapot, még ott is a rezsicsökkentés bújt elő elsőnek, és az akkori szolgáltatók haszonéhsége miatti felháborodás oltotta a pofátlanság szomját. Az Orbán Viktor vezette kormány nagyon beleállt a rezsi csökkentésébe, törvényekkel gyűrte maga alá a piacot, hősiesen védte a világpiacon egyre csökkenő árakat, és adta azt tovább a hazai fogyasztóknak. Az eszét nem használó rezsit fizető persze szépen be is kajált mindent, ahogy azt a hatalom elképzelte. A sok hazugság, az ügyes mindent legyűrő magyarázat szépen csőbe húzta az ország egy részét, akiket ezért nem lehet hibáztatni, csak mert a saját zsebüket nézték a valóság helyett...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.