2017. január 7., szombat

TÚLÉLŐ SHAW A SZIBÉRIAI HIDEGBEN

SZÍNEK ÉS FOLTOK BLOG
Szerző: Göbölyös N. László
2017.01.07.


Oroszországban 2017-től megszakítás nélkül adja a televízió a Game 2: Wintert, amelyben a jelölteknek a szibériai hidegben, farkasok és medvék között kell túlélő próbákat kiállni.

Az ötletgazda Jevgenyij Piatkovszkij orosz milliárdos 30 résztvevőre szabta a programját, amelynek alig vannak szabályai. A résztvevők mindenre fel vannak hatalmazva, ezért alá kell írniuk haláluk esetére vonatkozó nyilatkozatot is.

A produkció figyelmeztetései egyértelműek: „Minden résztvevőnek beleegyezését kell adnia, hogy elfogadja: megcsonkíthatják, megerőszakolhatják, megölhetik. 2000 kamera figyel egy 900 hektáros területen 30 életet. Minden – a harc, az alkohol, a drog, a gyilkolás, az erőszak – engedélyezett. Minden résztvevő rendelkezésére bocsátanak egy Go Prót, hogy felvehesse saját tapasztalatait. A közvetítés 24 órás.

A versenyzőknek e „szabályokon” túl a szibériai hideggel is számolniuk kell, mivel a forgatás télen kezdődik. És a hőmérséklet azon a területen rendszeresen mínusz 40 fok alá süllyed, ráadásul farkasok és medvék természetes élőhelye. A győztes díja 1,6 millió dollár.

A Siberian Times szerint a résztvevők késeket vihetnek magukkal, de tűzfegyvereket nem. A rendőrség beavatkozik ugyan, ha adás közben bűneset történik az orosz törvények szerint, de a terepviszonyok miatt ez közel fél órát igényel. A milliárd a lapban mindenesetre leszögezte, hogy a résztvevők minden reklamációját visszautasítja, még ha gyilkosságról, vagy erőszakról lesz is szó. A versenyzők csak 18 éven felüliek és szellemileg épek lehetnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.