2017. február 12., vasárnap

48 SZÁZALÉK ÉS KORMÁNYVÁLTÁS

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnyathy Géza
2017.02.10.



A Medián legutóbbi, pártok népszerűségét mérő kutatása meglehetősen érdekes eredményt hozott. Egyrészt rendkívül lehangolót, másrészt meglepőt. Sose volt még ilyen elégedett a lakosság az ország helyzetével és két százalékon áll az egy hónapja még tök ismeretlen Momentum. Ki-ki döntse el, melyik információ melyik kategória.


A sose volt még ilyen jó életérzés azt mutatja, hogy megérte megvenni tévét, rádiót, odaültetni egy rakás droidot és ontani a szart szakmányban. Mert hát ha az összes szennyhíradó nézettségét összeadjuk, akkor mégiscsak eljut meglehetősen széles közönség elé a kormánypropaganda, a családbarát, a fejlődő, a biztonságos a tököm tudja milyen Magyarországról, és mivel a közönség java nem kíváncsi még egy híradóra, kurvára nem akar véleményeket ütköztetni, csak bámulni valami közepesen irritáló szart, amíg melegszik a vacsora, az üzenet végül is célt ér.

És ez meglehetősen lehangoló. Főleg annak fényében, hogy aligha várható ennek lankadása. Sőt az idén és jövőre durvul csak el igazán Habony-Mészáros-Vajna tengely, lesz itt minden, talán még Putyin is lejegyzetel pár jó és hasznosítható ötletet.

Viszont az is látszik, hogy ami az egyik (basszus, nem akarok oldalt írni, mert már régen nincsenek oldalak) szempontból jó, az a másikból kontraproduktív. Tényleg nem tudom technikailag honnan jönnek még kormányszimpatizánsok, talán a kiábrándult jobbikosok pártoltak át, mint mikor egy lángossütő bódét elbontanak és a hontalanná vált csótányok idegesen keresik a menedéket. De az látszik, hogy hol van puffer...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.