2017. február 14., kedd

A KORMÁNY TITOKBAN BEVÁNDORLÓKAT HOZNA AZ ORSZÁGBA

TÉNYTÁR BLOG
Szerző: del Toro
2017.02.14.


A kormány továbbra is erőteljes bevándorlásellenes politikát folytat, ennek ellenére titokban egy ideje már azon munkálkodik, hogy Ukrajnából bevándorlókat csábítson ide. A dolog persze elég egyértelmű, a közgazdások már rég rámutattak: gazdasági növekedésünk egyik legnagyobb hátráltató tényezője, hogy nincs elég munkavállaló az országban, szép lassan krónikus munkaerőhiány alakult ki.

A hanyatló Nyugat árnyékában
Mint azt valószínűleg minden olvasónk tudja, a kormány elhivatott a Magyarországra nehezedő migránsáradat megállításában, hiszen megvédjük a kultúránkat, és egyébként sem veheti el holmi jött-ment migráns a magyarok munkáját. A bökkenő ott van, hogy igazából már nincs milyen munkát elvennie a migránsoknak, mivel jelenleg a gazdaság lassan összes szektora munkaerőhiánnyal küszködik.
Munkaerőhiány van az építőiparban, az egészségügyben, kevés a szakmunkás, nincs elég mérnök, informatikus, és a listát még hosszan folytathatnánk. A probléma egyébként pofon egyszerű, minden évben 60-80 ezerrel többen mennek nyugdíjba, mint ahány fiatal kikerül a munkaerőpiacra. A folyamat már régen elkezdődött, ám 2008 után, a gazdasági válság idején a vállalatok inkább leépítettek, így nem vált láthatóvá a baj. Azonban most a cégek többsége bővülne, ám a növekedésnek gátat szab, hogy nincs elég humán tőke az országban.
Ráadásul a meglévő munkaerővel is vannak problémák, amelyeket az oktatási rendszerünk nem képes megfelelően kezelni, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy a magyarok közül meglehetősen sokan vették Nyugatnak az irányt az elmúlt 10 évben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.