2017. február 1., szerda

A MAGYAR MÉDIÁT NEM ÉRDEKELTE, HOGY TRUMP-RAJONGÓ SZÉLSŐSÉGES GYILKOLT MUSZLIMOKAT KANADÁBAN

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.02.01.


Magyar idő szerint hétfő hajnalban egy kanadai, québeci mecsetben egy férfi terrormerényletet követett el: imádkozó muszlimokra lőtt, hatnak közülük elvette az életét, tizenkilencet megsebesített. A férfiről már tudjuk, hogy az alt-right mozgalom tagja volt, szélsőjobboldali Trump-hívő, aki az internetes trollkodásból lépett át a tettlegesség mezejére.

A magyar média viszont ahhoz képest, hogy terrortámadásról van szó, szokatlanul kezelte a hírt. Nem lett az esetből bérkingnyúz, nem küldték fontos eseményként a mobilokra, mint minden terrortámadásnál szokták. És az esemény utólagos feldolgozása sem érdekel senkit annyira, mint amikor az áldozatok nem muszlimok, és az elkövető nem egy fehér szélsőjobboldali, hanem egy iszlamista.

Ráadásul míg az alaphír huszonnégy helyen jelent meg, addig azt, hogy az elkövető fehér szélsőjobboldali volt, már csak tizennégy helyen hozták le, és ebből csupán ketten nevezték meg pontosan a támadó indítékait. De talán az alábbi kép mindennél jobban megmutatja, mennyire sikerült feldolgozni a hírt..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.