2017. február 14., kedd

A MOMENTUM FIKÁZÁSA HELYETT NEKI LEHET ÁLLNI ALÁÍRÁST GYŰJTENI

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.02.13.


A baloldali-liberális nyilvánosság egy része azon pörög napok óta, hogy a Momentum Mozgalom mennyire elfogadhatatlan. Egy ismert és elismert szociológus szerint a nemzettudat emlegetése egyenes út a fajelmélethez. Az ismert oktatási szakértő, Trencsényi László pedig így: „Ha egy újszülött büdöset szarik, tisztába kell tenni!" „Ez a fickó Orbán újabb kiadásban. A Momentum pedig Fidesz 2.0. Sajnálom azokat, akik bedőltek nekik” – írta Ara-Kovács Attila, DK elnökségi tag a mozgalom elnökéről, Fekete-Győr Andrásról. Az MSZP volt parlamenti képviselője, Török Zsolt úgy látja, a Momentum „vezetőinek szövege mögött egyre többen a Fideszt vélik felfedezni.” Közben nekilódultak az MSZP és DK közeli kattintásvadász blogok, amelyek féligazságokat és hazugságokat terjesztenek a még meg se alakult pártról.

Nekem is vannak bőven gondjaim a momentumosok állításaival, jelenleg nem is szavaznék rájuk. Nézzük sorban a jogosan kritizálható pontokat a momentumosok megszólalásai alapján.

Van abban logika, hogy a Momentum azzal próbálja kivédeni a Fidesz hazaárulózását, hogy a baloldalon kéri számon a nemzettudat hiányát, sőt, a kettős állampolgárságról szóló népszavazás után ennek meg is van a történeti alapja. Ellenben látjuk, már most hazaárulók lettek a Momentum tagjai, mert a Fidesznek nem tetsző politikát folytatnak. Illetve a nemzettudat hiányának felemlegetése erősíti is ezt a hazaárulózó politikai beszédmódot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.