2017. február 23., csütörtök

A NEMZETI MEGFUTAMODÁS RENDSZERE

CSEPELIEK ÚJSÁGA BLOG
Szerző: csú/Gazda Albert
2017.02.23.


Nem népszavazás lesz, hanem menekülés? Orbán Viktor, a párt, a kormány és a főváros ugyanis beszorult a sarokba. Nem csupán referendumozni nem érdekük, az is fontos nekik, hogy lekerüljön az ügy az állandó napirendről Hol rontottuk el? Ki a hibás? Kire lehet mutogatni? - Magyar produkció két főnökkel, öt karikával

Három érdekes belpolitika környéki hír volt tegnap. Már ha azt az ínyencséget nem számítjuk, hogy két napilap is ugyanazzal a címmel – Egy szoknya, egy nadrág – közölt publicisztikát a politikusok vélelmezett nemi identitásának és az ezzel kapcsolatos diskurzusnak a konzekvenciáiról. Az egyik a Magyar Nemzeté volt, azt itt találják, a másikat, a Népsza cikkét meg itt, tessenek választani, remélem, okosan döntenek a nyájas olvasók.

Viszont kiderült, hogy

tizenkilenc év után végleg megszűnik a Heti hetes című tévéműsor. Nem mondhatom, hogy azt sem tudtam, hogy létezik, hiszen olvastam róla itt-ott, de egy-másfél évtizede nem láttam belőle egy percet sem. Mondjuk már az elején is sírva menekültem a szereplők embert próbáló humora elől, ám ez nem jelent sokat, személyes preferenciáim nem mérvadók, a műsor népszerű volt nélkülem is. Aztán kopni kezdett, az érdeklődés iránta fogyott, átment a tartalék csatornára, és íme, vége van neki. Mit üzen ez a jövő nemzedékeknek? Nos, nekik semmit, ők korszerűbb dolgokkal vannak elfoglalva, nekünk ellenben ugyanazt: minden elmúlik, mint a pinty.

Másodszor: Fekete-Győr András, az aláírásgyűjtő bajnokság élén záró Momentum Mozgalom vezetője nyilatkozott a Heti Válasznak, elmondván, hogy nem jövőre fogják megverni Orbán Viktort, hanem majd 2022-ben lesz ez esedékes. Addig építkeznek és felkészülnek ügyesen. Egyáltalán nem baj az, ha olyanok is felbukkannak a palettán, akik veszik maguknak a bátorságot, hogy két napnál hosszabb távon gondolkodjanak. Fiatalok, ráérnek, előttük az élet, az idő nekik dolgozik. A tökkelütött óbaloldalnak az az egyik legnagyobb gondja, hogy azonnal szeretne mindent, holott nincs ehhez se tehetsége, se tudása, se ereje.

Harmadszor: a Fővárosi Közgyűlés elmismásolta a döntést arról, hogy mit kezdjenek a nolimpiás népszavazással. Ahelyett, hogy A-t vagy B-t nyeffentettek volna, csak egy fideszes kezdeményezésű nyilatkozatot fogadtak el arról, hogy a balosok sunyi dögök. Mert korábban ők is olimpiát akartak, de az olcsó haszon reményében kifaroltak a nemzeti egységből. Miattuk van minden. Valamint felhatalmazta a közgyűlés Tarlós István, hogy tárgyaljon ötkarikailag Orbán Viktor miniszterelnökkel. Kiderült még mindemellett, hogy pénteken jöhet egy jópofa bejelentés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.