2017. február 23., csütörtök

A NER LEGNAGYOBB TÚLÉLŐI IX. - NÁVAI ANIKÓ

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: PLT
2017.02.23.


A fundamentalista jobbos NER-hívőknek két dolog lett beígérve 2010-ben. Legalábbis akkoriban sokat emlegették ezt a két dolgot. Az egyik, hogy elszámoltatás lesz, illetve az a minimum, hogy a balliberális elit közpénzekkel teletömött csókosai soha többé nem jöhetnek vissza. A másik pedig az, hogy a nemzetsorvasztó és népbutító bulvárt, a kereskedelmi popkultúra eszeveszett tobzódását drasztikusan visszaszorítják. Hogy a NER egyik ígéretét sem tartotta be, arra a szoclib időszakban jól beágyazódott, sztárkultuszban utazó bulvárnagykövet, Návai Anikó lentebb taglalt pályafutása – a közévé, majd a Vajna-féle tv2 műsorán való tündöklése – a legékesebb bizonyíték.

A bulvár jobbos fundamentalisták által követelt (egy polgári demokráciában természetesen abszurd) cenzúrája, betiltása helyett egy másik abszurditás vált realitássá. Mégpedig a bulvár államosítása, szinte közfeladattá tétele. A NER-rezsim a szoclib korszaknál sokkal durvább, egyértelműbb módon állította legitimációja és propagandája szolgálatába a bulvárt. Eközben pedig nem különösebben aggályoskodott. Szívbaj nélkül visszaengedte a tutiba az elmúlt nyolc év bulvárkádereit. Folytatódik túlélő-arcképcsarnokunk.

Sorozatunk korábbi részei

A NER legnagyobb túlélői VIII. – Geszti Péter

A NER legnagyobb túlélői VII. – Dobolyi Alexandra

A NER legnagyobb túlélői VI. – Fodor Gábor

A NER legnagyobb túlélői V. – Eörsi Mátyás

A NER legnagyobb túlélői IV. – Farkas Flórián

A NER legnagyobb túlélői III. – Zoltai Gusztáv

A NER legnagyobb túlélői II. – Jáksó László

A NER legnagyobb túlélői I. – Fényi Tibor

Amikor 2010-ben, a kormányváltás után a Mozgókép Közalapítvány már nem tartott igényt Návai Anikó szolgálataira, illusztris közéleti személyiség vette pártfogásába a Népszabadság hasábjain. Nem más, mint Kerék-Bárczy Szabolcs, Bokros Lajos akkori tanácsadója, a Demokraták című gyurcsányista beütésű ATV-produkció sztárja, a DK későbbi (időközben lemondott) elnökségi tagja.

Návai azonban tudhatta, hogy ilyen hátszéllel nem jut messzire. Így aztán – az Index korabeli cikkét idézve – “…megköszöni “a filmbizottságot 1999-ben létrehozó FIDESZ, a főtitkár asszony, a korábbi elnökök és kuratóriumok tagjainak 11 évig tartó bizalmát”. Ami több mint 200 millió forintot jelentett.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.