2017. február 2., csütörtök

A SVÁJCI EGÉSZSÉGÜGY SÖTÉTEBB OLDALA

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Ági
2017.02.02.


Svájcról hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy minden flottul megy, pontosak, precízek. Mint már jó párszor kiderült, és ezt alátámasztja Ági mai posztja is, azért ez nem feltétlenül és nem minden területen van így. Üdvözöllek titeket a svájci egészségügy világában! (Gyorsan hozzátéve, hogy természetesen egy történetből nem kell általánosítani, de tanulságos.)

„Tegnap olvastam a szállodás sztorit és gondoltam, hogy informatív tapasztalatom nekem is van, hátha Titeket is érdekel...

A fantasztikus svájci egészségügy. Ja, nem.

Sürgősen nőgyógyászt kellett keresnünk egy 5 perces ultrahangra Svájc német ajkú területén, Zürichen kívül. Mondtam az embernek, hogy itthon ez úgy megy, hogy az ember keres egy magánnőgyógyászt, bejelentkezik és ennyi. Nettó 10 perc.

Na, ezzel a tudással nekiesett a feladatnak. Több, mint egy egész napig nyomozott, és a következők derültek ki:

1. a helyi magán nőgyógyászok nem dolgoznak délután kettő előtt. Mi?

2. a magánnőgyógyászoknak nincs ultrahang gépe. Akkor milyük van? - kérdeztem. Kockás füzetük? Jesszus...

3. menjél kórházba, ott van gép. Barátaim! Nem operációt szeretnék... Oké, akkor irány a kórház. Ez kész.

Mi a vallása?

Bejelentkeztünk a kórházba, nagyon kedvesek voltak. Hurrá van időpontunk. Röpke 2 nap alatt.

Reggel megjelentünk a kórházban. Patyolat tisztaság, látszik, hogy mindent rendben és karban tartanak, de nagyon. Megyünk a betegfelvételhez. Külön kényelmes fülkék; az utánad következő és esetleg füledbe lihegő (Magyarország) nem hallgatja végig a személyes adataidat.

Idegesség csökken, hurrá... Jönnek a kérdések, persze minden megy angolul, mert itt MINDENKI beszél angolul. A hölgy nagyon kedvesen írogat. Mire egy kérdés: mi a vallása?

Nem hittem a fülemnek! Miért gyűjtik az adatokat a páciens vallásáról??? Ez itthon nem fordulhatna elő. Ha mégis, akkor az egész magyar sajtó 2 hétig csak ezen hüledezne. Oké, kell az a nyüves vizsgálat. Haladjunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.