2017. február 10., péntek

ABORTUSZTILALOMMAL ZSAROLHATJA A FEJLESZTÉSI PÉNZEKÉRT CSERÉBE A KORMÁNY A KÓRHÁZAKAT?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.02.09.



Lázár János a mai kormányinfón furcsa bejelentést tett: 8,7 milliárdot kap két budapesti kórház fejlesztésre, hogy új szülészeti-nőgyógyászati egysége jöjjön létre a Bethesda Gyermekkórháznak és a Budai Irgalmasrendi Kórháznak. Eddig okés a dolog, ahogy ismerjük a kórházak állapotát, erre szükség is van. Csakhogy Lázár szerint két feltétellel kapják ezt meg a kórházak: ne hajtsanak végre abortuszokat, és ne fogadjanak el hálapénzt. Innentől kezdve tudhatják a kórházvezetők minek a bemondása jelent nagyobb esélyt a fejlesztési pénzek megkapásánál.

Tehát Magyarország kormánya az emberek biztonságos egészségügyi ellátásának feltételeit politikai szempontokhoz köti. Mert az abortusz kérdése egy politikai vita. Méghozzá egy olyan vita, amelyet Magyarországon nem folytattunk le igazándiból.

És most az ebben a vitában elfoglalt állásponthoz köti a kormány a pénzosztást. Csak ugye tudjuk, mi a következménye, ha egy kórházban nem jut pénz fejlesztésre? Hát nem a jobb műszerek, nem a biztonságos környezet, nem a jobb egészségügy.

Nehéz mást mondani erre a döntésre, mint hogy a kormány az abortusz tiltását csempészi be zsarolással. A kormány a saját politikai ideológiájához köti a kórházak fejlesztésének kérdését..


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.