2017. február 6., hétfő

AKIÉRT A MENTŐ SZÓL

HUPPA BLOG
Szerző: Bruck András
2017.02.04.


...Egy amerikai újságírónak, Michael Idovnak Moszkvában autózva feltűnt, hogy a szirénázó mentő nem kap utat, a többiekkel együtt araszol a forgalomban. Idovot felvilágosította orosz ismerőse, aki az autót vezette, hogy a moszkvaiak abban a hitben élnek, hogy a mentősök olykor nem beteget szállítanak, hanem mellékesért VIP-utasokat. „Honnan tudjuk, most kit visznek? B…sszák meg magukat.”

Ismerős? Van magyar, akit ez megdöbbent?
Na, ebből a pokolból jött ő hozzánk, és most is azért volt itt, hogy nálunk is minél hamarabb ilyen pokol legyen az élet. És nemhiába jár ide. Mert nem csak az ócskavas Paks2-öt és a gigahiteleket vetette meg a saját nemzete ellen fordult Orbánnal, hanem az orosz népet hatékonyan félelemben és féken tartó módszereit is. A hitvány magyar miniszterelnök pedig alkalmas tanítvány.
Nálunk ugyan a mentőnek egyelőre utat adnak, de a bizalmatlanság intézményeink iránt egyre mélyül. Rémisztő és demoralizáló a tudat, hogy ahelyett, hogy érted dolgoznának, nem tudhatod, te mikor válsz valamelyik áldozatává. De a hatalmon lévők személyével, szándékaival szemben is minden csupa kétely, gyanakvás – valóban csak a nyomor, a hulla a kórházi vécében és a menekülési szándék biztos az általuk irányított országban...



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.