2017. február 3., péntek

AZ ANTIKRISZTUS LÁTOGATÁSA

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.02.02.


Hát vége az Antikrisztus magyarországi látogatásának, lehet tovább lopni, bambán hülyeségeket mantrázni kinek-kinek politikai és társadalmi helyzetének megfelelően.
A szegényebbjének meg lehet enerváltan nézegetni a világba, mely egyre bonyolultabbnak, veszélyesebbnek és ostobábbnak tűnik.
És lehet közben kicsit örülni, mert úgy tűnik, hogy a következő években nem fog befagyni a seggünk orosz gáz híján, ami azért meglehetősen ütős érv a normális államközi kapcsolatok fenntartása mellett.
Ha a kisember szemszögéből nézzük a dolgokat, akkor tulajdonképpen ez az egyetlen dolog fontos, hiszen az olyan elvont fogalmak, mint szabadság meg demokrácia ugyan melegíthetik annak lelkét, aki tisztában van a fogalom jelentésével, de az ilyenek még a politikusok között is kevesen vannak.
Másrészt meg mit ér a lélek melege, ha közben a test kihűl.
A nép egyszerű gyermeke számára a demokrácia a fűtött lakásban egy terített asztalt jelent, melyen ott virít a főtt füstöltcsülök, mellette a söröskrigli, és tudja, hogy ez holnap is így lesz, holnapután is, még a gyerekének is.
Persze ez csak akkor van így, ha nincs így, mert ha így van, akkor ez egy kalap szart se ér, akkor ezt szidni kell, mint a bokrot, mert az asztalon nincs ott a nyolc osztályhoz járó Mercedes S65 Coupé, e súlyos igazságtalanságba pedig már nem egy társadalmi berendezkedés belebukott.
De a fűtés az fontos, mert azt el tudjuk képzelni, hiszen mindenki fázott már életében, és nem volt kellemes élmény.

Hogy Putyin garantálta a meleget akkor is, amikor a globális felmelegedés errefelé éppen szünetel, az mindenképpen pozitív, habár van olyan eszement pártpolitikus, aki szerint Orbán Viktor gázért és saját köreinek gazdasági érdekeiért elárulta a magyar nemzetet a találkozón tartott tárgyaláson. A neves politikus szerint Ukrajna függetlenségéért sem állt ki, és "teljesen befeküdt az orosz álláspontnak" az energetikai kérdésekben.
Mert ha nem feküdt volna be, akkor ugyan mi lenne?
Föltörne a gáz a Kossuth téren?
Ha valaki, hát én aztán szívből, igazán utálom Orbán Viktort az ország lezüllesztése és az enyves kezei miatt, de ebben az ügyben a megállapodás speciel az ország érdekét szolgálta, még akkor is, ha ezzel saját szekerét is tolta.
És ez független attól, hogy kinek mi a véleménye az oroszokról, mint népről, Putyinról, mint demokratáról vagy diktátorról, merthogy a gázmezők Oroszországban vannak, a gázkonvektorok meg nálunk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.