2017. február 15., szerda

AZ IGAZI MOCSOK: MÁR A VERONAI BUSZTRAGÉDIÁT IS SAJÁT ÓCSKA CÉLJAIRA HASZNÁLJA AZ ORBÁN-KORMÁNY

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Hakapeszi Miki
2017.02.15.


Tizenhat ember, legtöbbjük diák. Ennyien haltak meg a veronai busztragédiában. Még nem tudni, ki, vagy mi volt a felelős, de a magyar kormány elintézte, hogy még egy ideig a tragédián csámcsogjon mindenki az egyéb, neki kellemetlen ügyek helyett. A gátlástalan, érzéketlen pofátlanság szókapcsolat lófasz annak az érzékeltetésére, hogy milyen húzás a busztragédiával, ártatlan fiatalok tragédiájával tematizálni.

Internetes konzultáció lesz ugyanis arról, hogy mehessenek-e éjjel külföldön fiatalokat szállító buszok, aztán arról, hogy mire terjedjen ki a sofőrök alkalmassági vizsgálata, meg arról is, hogy a buszok milyen műszaki paraméterekkel rendelkezzenek. Először komolyan azt hittem baszki, hogy ez hírcsárda.

Valamelyik nap elvitt a jeges ár egy tiszai kompot, rajta az éjjeliőrrel, Jánost helikopterrel mentették ki. Nem kéne konzultáció arról, hogy milyen vastag kötéllel kell kikötni egy ilyen járművet? Meg hogy a komphúzogatónak hány dioptriás szemüvege lehet max? Nemrég megint elütött egy vonat egy részeget. Arról miért nincs konzultáció, hogy hánnyal mehet a vonat Bivalybasznád és Mucsaröcsöge között? Meg hogy milyen gyakran szabad talpfákat letenni, hogy be lehessen bújni közéjük? Esetleg a mozdonyok elejének anyagsűrűségéről nem kéne megkérdezni Marcsi nénit, ha már azt meg tudja mondani, hogy milyen vizsgája legyen egy buszsofőrnek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.