2017. február 19., vasárnap

BOTKA: GYURCSÁNY ÉS ORBÁN EGYÜTT HÚZZON EL A KÖZÉLETBŐL

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző:  Kálmán Attila
2017.02.18.



“Magyarországon csak akkor jön el a konszolidáció és a béke ideje, ha az ország két legmegosztóbb politikusa, a bal- és a jobboldal gyűlölve szeretett ikonjai végre kikerülnek a politika szentélyéből! – mondta Botka László kvázi miniszterelnök jelölti, kampánynyitó beszédében. Botka nemcsak Orbánt és Gyurcsányt osztotta ki egy füst alatt, hanem az “új baloldal” programját is vázolta a Szabadsajtó Alapítvány rendezvényén. A miniszterelnök jelölt előtt Molnár Gyula pártelnök is felszólalt, érzékeltetve, hogy az MSZP testületileg is a szegedi polgármester mögött áll.

Molnár Gyula: Széles szövetség a 2018-as győzelemért

A pártelnök szerint a következő országgyűlési választás “A VÁLASZTÁS” lesz, így, csupa nagybetűvel. Magyarország és a szocialisták sorsa is 2018-ban fog eldőlni, ezért most kell megmutatnia az MSZP-nek, hogy mit tud.

“Akarjuk-e, hogy 2018-ban ez a párt a szövetségeseivel megnyerje a választást? Ha igen, hogyan?” – Molnár szerint ezek a helyes kérdések, és az MSZP-ben annak van helye, aki az elsőre határozott igennel válaszol. A hallgatóságot pedig biztosította, hogy Botka és ő ebben a csapatban játszanak.

Molnár optimista volt, mert úgy látja a közvélemény-kutatásokból, hogy 10-ből 7 választó változást akar. Az MSZP feladata ezért világos: meg kell szervezniük a változást akarók legszélesebb szövetségét. Akinek Habony Árpád és Andy Vajna ügyei tetszenek, azok szavazzanak továbbra is a Fideszre, akik még EU-ellenesebb, még idegenellenesebb politikát akarnak, azok a Jobbikra, mindenki más pedig rájuk, üzente Molnár Gyula a választóknak.

A pártelnök újra elővette tavalyi szóvirágait a vasárnapi családi ebédről, azaz továbbra is várna mindenkit a választási együttműködésbe, még ha most úgy látszik, a Párbeszéd, az Együtt és az LMP sem kér a Molnár-Botka-duó vezette szocikból. Gyurcsányba pedig Botka szállt bele nagyon keményen, úgyhogy a DK-val sem lesz könnyű.

Szocialistákkal beszélgetve az lesz a stratégia, hogy erőt fognak mutatni a kisebb pártoknak, hátha azok mégis hozzájuk csapódnak. Az igazi mámorhoz az kellene, hogy Botka miatt úgy meglóduljanak, hogy Gyurcsány inkább meghátrál. Az ex-miniszterelnököt ismerve nehéz ezt elképzelni, úgyhogy marad az a vágyálom, hogy a DK-szavazók inkább rájuk szavaznak majd, ha külön állítanak jelölteket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.