2017. február 13., hétfő

DÉLI NYITÁS: KÖVÉR PANAMÁBAN SZERVEZI A PÉNZMOSÁST

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.02.12.


Latin-amerikai hivatalos útjának második állomásaként Panamába látogatott Kövér László, az Országgyűlés elnöke – adta hírül a minap az Országgyűlés sajtófőnöke. Hova mehetett volna a NER esze és furfangja jobb helyre, mint Panamába? Abba az országba, amelyről a közpénzek elsikkasztása a nevét kapta.

A magyar etimológiai nagyszótár szerint a panamázás annyit tesz, mint “nagyarányú és botrányos csalás, közpénzek elsikkasztása hivatalos személyek megvesztegetésével”. Helyben vagyunk, ez maga a Nemzeti Együttműködés Rendszere. Nem tudjuk, hogy a helyszínt Kövér választotta sötét tudatalattijának mélységeiből, vagy a panamaiak akarták látni annak az országnak a házelnökét, amely még a Panama-csatorna építésének korrupciós ügyeit is túlszányalja, esetleg Orbán küldte, hogy szerezzen új ötleteket.

A motiváció ezen kívül világos. Rábeszélték a kommunista bajuszkirályt, hogy télvíz idején menjen el egy kicsit a nyárba, ne legyen úgy besavanyodva, mert a végén még agyonlövet valakit, egy képviselőt vagy újságírót, a parlamenti hadseregével. Kicsit lazuljon föl a melegben. Nem kerül semmibe, majd az adófizetők finanszírozzák a nyaralást.

Kövér óriási tárgyalásokat folytatott. Például: Magyarország a Stipendium Hungaricum ösztöndíj program keretében magyarországi tanulmányi lehetőségeket ajánlott fel panamai diákok részére. A tárgyalásokon Kövér elmondta, hogy a kereskedelmi kapcsolatok bővítése érdekében Magyarország kész külgazdasági attasé kihelyezésére a latin-amerikai országba, amit a panamai fél támogatásáról biztosított...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.