2017. március 1., szerda

EGY, AKI MINDENT VISZ

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: Singing Jungle
2017.02.28. 



...Mi lesz, ha egy szép napon valami történik a metróval? Az a nap nem lesz szép. Csukjátok be a szemeteket, felejtsétek el az olimpiát egy pillanatra, csak a 3-as metrót lássátok. Nézzétek az álmos, fáradt tekintetű honfitársaitokat, ahogy mint a heringek a konzervdobozban, a metró kocsikban összezsúfolódva haladnak munkahelyük felé. Hirtelen valami történik. Nem tudni mi, de a szerelvény kigyullad, majd kisiklik. Több száz ember rémült sikolya visszhangzik a metróalagútban, s jön egy, aki mindent visz. Nem nézi ki a fideszes, MSZP-s, Jobbikos, vagy újabban Momentumos, csak megy előre, könyörtelen lengeti kaszáját. Érdekli is őt a pártállás, a kor, a nem, a szexuális beállítottság, hogy budapesti, vagy vidéki? Nem. Viszi, amiért jött. Akit nem visz el a halál, azt a fáradt, elcsigázott, végletekig kihasznált tűzoltók, rendőrök és mentősök viszik el Budapest valamelyik lepukkant, penészes, baktériumoktól hemzsegő, omladozó kórházába. Egy olyanba, ahol kimerült orvosok, ápolónők, ápolók próbálják megmenteni az életüket, miközben azt hallgatják a hozzátartozóktól, hogy „nem is akarnak mindent megtenni”.

Ezután pedig elindul a felelősök keresése, az ujjal mutogatás. Kiderül, hogy a balesetet a metrókocsik állapota okozta. A karbantartásért felelős vezetőt és jó néhány melóst bíróság elé citálnak, koncként odadobják a közvéleménynek, majd hozzáteszik, ez nem történt volna, ha nincs a „ballibsi, álomgyilkos, a momentumot megragadó SZDSZ-szellem”. Megy majd a kenegetés, hogy melyik kormány felelőssége is lett volna a metró felújítása.

Ti, fideszesek mit tennétek? Kiválogatnátok a halottaitokat, mert ők az igaz, nemzeti halottak, a többi pedig megérdemelte a pusztulást? Sértő még a gondolat is, de én leírtam. Az egészben az a furcsa, hogy vannak köztetek értelmes emberek is. A fanyalgók kedvéért mondom: van értelmes fideszes. Olvasok olyan hozzászólást is a Facebookon, aki mértékletességre, higgadtságra, sőt párbeszédre buzdít, de aztán hagyja, hogy a csőcselék magával rántsa. Leírom másképp: van értelmes ellenzéki. Olvasok olyan hozzászólást is a Facebookon, aki mértékletességre, higgadtságra, sőt párbeszédre buzdít, de aztán hagyja, hogy a csőcselék magával rántsa.

A 90-es évek óta morálisan és erkölcsileg is zuhanunk lefelé. A Fidesz ezt a zuhanást használta ki és egymás ellen fordította az embereket. Nemzeti jelképeket sajátított ki, jelszavakat, ellenségeket alkotott és elérte, hogy az emberek leköpjék egymást. A lelkiismeret halovány szikrája sem villan bennük, mikor fontos, életekben mérhető döntéseket kell meghozniuk. Lázár apu megbünteti a rakoncátlan budapesti kölköket és nem ad pénzt metróra, mert a büdös kölkei megölték Orbán papa olimpiai álmát. Gyáván, gerinctelenül letagadják a saját szavaikat, mert a sok büdös kölök népszavazni akart, és nem nemzeti konzultálni.

Kedves fideszesek,

mit ér nektek egy sehonnai, bitang ember? Egy olyan, aki 2 km-es körben, kordonnal elzárt területen mer beszédet mondani? Egy olyan aki pénzmegvonással fenyeget? Egy olyan, aki a várba költözik, de a pokolba való lenne? Egy olyan, aki „igaz keresztényként” gyereket ront meg? Mit ér egy olyan „őszinte” ember aki mindent 70 évre titkosít? Mit ér nektek a kuszaszemű „szívtipró”? Mit ér nektek a kórházak, biztonságos tömegközlekedés helyett stadion, uszoda, olimpia? Mit ér nektek egy hanyatló vidék? Egy pusztuló falu, egy éhező gyermek? Ne… Ne pénzösszeget mondjatok. Emberéletben számoljatok, mert ez a való világ, ahol már senki sem gondolkozik, ezért csak egy lesz aki mindent, és mindenkit visz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.