2017. február 22., szerda

EGY NAP NÉLKÜLÜNK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.02.22.


Több tízezren vettek részt az Egyesült Királyságban azon a kezdeményezésen, melynek célja az volt, hogy felhívja a figyelmet, milyen sokat jelentenek a bevándorlók (köztük főleg az Európai Unióból érkezett határátkelők) az országnak.

A 1 Day Without Us kezdeményezés értelmében hétfőn 24 órára az Európai Unión belülről és kívülről érkezett határátkelők, bevándorlók, menekültek és az őket támogatók többféleképpen jelezhették, milyen fontosnak tartják azt a munkát, amivel hozzájárulnak a brit társadalom működéséhez.

Mindezt meg lehetett mutatni szimbolikusan, kitűzők viselésével, a közösségi oldalakon szelfikkel, vagy akár a bevándorlókkal közös ebéddel, bulival, sőt, úgy is, hogy a határátkelő aznap nem ment dolgozni.

A kezdeményezésben végül több tízezer ember vett részt (hogy ez sok-e vagy kevés, nem az én tisztem megítélni, az biztos, hogy az ország nem állt le), a Parlament előtt is több ezren gyűltek össze, igaz, ők részben azért, mert később volt egy tiltakozás Donald Trump amerikai elnök látogatása ellen.
...

ITT OLVASHATÓ


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.