2017. február 24., péntek

ELCSESZTE ORBÁN IS, BORKAI IS, MEG ÚGY EN BLOC MINDENKI

KOLOZSVÁRI SZALONNA BLOG
- VENDÉG
Szerző: Forgács Erzsébet/
2017.02.24.


Amikor két napja Borkai MOB-elnök Zsolt patetikus nyilatkozatot tett a fővárosi közgyűlésben arról, hogy elárulták bizonyos politikai érdekkörök a magyarok nagy álmát – értsd: olimpiai rendezés –, kiesett az áfa-csökkentett csirkemellsonkás zsömle a kezemből. Ő, „akinek megadatott, hogy a dobogó legfelső fokán álljon” és „képviselje nemzetét”, nagyon rosszul viseli azt, ami ebben az országban kialakult az olimpiai rendezéssel kapcsolatban. Én meg azt viselem rosszul, amikor hülyének néznek, és a nyilvánvalót is tagadják.

Ezt most benézték. Ilyenkor pedig nem elegáns olyan frázisokkal dobálózni, hogy „a sport és az olimpia képes arra, hogy a magyar emberek szívét egy ritmusra dobbantsa”. Mert ez jelen kontextusban bullshit, ugyanis az ő szívük nem a magyar emberekével dobbant együtt, hanem a NAV-hoz be nem kötött pénztárgép csilingelésének ütemére zakatolt együtt a haverokéval.

Pofára esés volt ez a javából a nemzeti együttnyúlás rendszerének, és Borkai joggal feszegeti a kérdést, hogy „fel tudunk állni a mostani sérülés után?” Persze nem árt tisztában lenni azzal, hogy az a mi korántsem a nemzetet jelenti, hanem azokat, akik tátott szájjal rohantak be a faszerdőbe azzal, ahogy ezt az egész rohadt rendszert felépítették, és szépen lassan, hangyaszorgalommal megutáltatták magukat az országgal (Borkai meg a városával).

Van az a mondás, hogy a győzelemből keveset, ellenben a vereségből sokat lehet tanulni. A kérdés az, hogy ezek képesek-e még egyáltalán tanulni valamit is, mert ahhoz legelőször is belátásra van szükségük – belátni, hogy ezt nem a gyíkemberek, nem a Sorosék, nem a norvégok, de még csak nem is az „emútnyócév” cseszték el, hanem ők. A budapesti olimpiai pályázat előkészítése és levezénylése nagyban hasonlított ahhoz, ahogy Borkai az EYOF 2017 -pályázatot (European Youth Olimpic Festival/Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) intézte Győrben. Kitalálta, előadta a Viktornak, beígérte neki a maga részét, majd egyedüli pályázóként gigászi küzdelmek árán 24 milliárdos költségvetéssel meg is nyerte a rendezés jogát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.