2017. február 27., hétfő

ELEGEM VAN, VIKTOR, RÚGD KI MATOLCSYT!

ELEGEM VAN BLOG
Szerző: Elegem Van
2017.02.26.


...Drága Viktor, itt az idő, hogy magadhoz kéresd Gyurkát és könnyed kávézgatás közben elé tolj egy fehér papírt, melynek a tetején a "lemondok” szó szerepel, az alján pedig Matolcsy György Huba neve feletti rész aláírásra várva. (Amennyiben előrelátóan van már egy ilyen tartalmú papír a páncélodban, megspóroltál egy kávét a nemzetnek.) A Propaganda Minisztérium ugyanakkor kiad egy közleményt azzal a szöveggel, hogy: "Dr. Matolcsy György elvtársat - érdemei elismerése mellett - saját kérésére rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezték ki ulánbátori székhellyel. Matolcsy elvtárs egyben kormánybiztosként felügyeli a selyemút kialakítását is.” Persze most majd jönnek a százmilliárdos közpénzjelleg-eltűnésből aprópénzzel kifizetettek azzal, hogy "Matolcsy csökkentette a kamatokat”, "a Simor meg”, "Összetartozunk, Zita”, "rohadt moszkovita, gyíkvállú, szakállas hazaáruló” és így tovább. Ne hallgass rájuk Viktor, mi mondjuk a tutit. Eddig hihetted Viktor, hogy Gyuri egy ártalmatlan bolond, de csak féligazságod van: nem ártalmatlan.

Több okból kell Gyurinak Ulánbátorba mennie. Az első, hogy beszédével csúnyán túlterjeszkedett a jegybankelnök jogkörén. A jegybankelnöke monetáris ügyekben független, a kormányzathoz tartozó gazdasági ügyekben időnként lehet véleménye, de egyéb kormányzati ügyekben kuss a neve. Külpolitikát érintően pláne, hiszen a kancellár típusú miniszterelnöki rendszerben - ilyen a magyar - a külpolitika irányítása miniszterelnöki puvoár. Gyurka az ő ostobácska fejecskéjével azt hihette, hogy az új amerikai vezetésnél bevágódhat, ha szidja a régit, ám ez nincs így. Amerikában lehet akárki az elnök, az establishment ugyanaz. Sárral kenni a korábbi elnöki adminisztrációt lehet, Amerikán belül, de egy kis ország hivatalnokának kifejezetten tilos. Matolcsy tehát Viktor szépen ápolt kiskertjébe kaszált bele, magyarázkodásra kényszerítve a magyar miniszterelnököt az amerikaiak felé. Aki pedig annyira hülye, hogy nem tudja hol a helye, annak meg kell mutatni: Ulánbátorban.

A másik ok, Gyurka miniszterelnöki ambíciója. Matolcsy köreiben nem volt sosem titok, hogy Gyuri szép szemeit reávetette a miniszterelnöki pozira. A többszázmilliárdos közpénzjelleg-eltűnés arra is jó volt, hogy Dzsordzsi hatalmi hátországot gründoljon magának. Persze ezt is matolcsysan: rokonokkal, széllel bélelt futóbolondokkal, az ostobaságára rájátszó nyájaskodó seggnyalókkal. Jól vetted észre, Viktor, ezt az ambíciót és a közpénzből kitartott Zitácska ügyének nyilvánosságra hozatalával - mert ugye senki sem hiszi, hogy az évek óta tudott dolog kipattanásához nem volt közöd - Gyuri vissza is vett. Úgy látszott felfogta, hogy a matolcsyk nem nőnek az égig. Pár hónapig. De most miniszterelnököt játszott nagy nyilvánosság előtt. Ha ezt következmények nélkül hagyod szeretett Viktor, legközelebb azt veszed észre, hogy a helyeden ül a Purczeld Arénában, és köpködi a szotyit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.