2017. február 11., szombat

ÉS EZ NEM VALAMI LÁBSZAGÚ POÉN, HANEM A VÉRES VALÓSÁG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.10.



Bár a gyorsjelentést lenyomtuk a nap legkínosabb eseményéről még akkor, frissen-melegen és gyorsan, kénytelen vagyok visszatérni a Lego Duce ma délutáni posztreális-szürreális, egyben fölöttébb kétségbeejtő performanszára, amit volt szerencsém a Migráns1 jóvoltából látni és hallani.

Harrach mellkasára omló feje, Mocsai Lajos elcseppenő nyála, Semjén Zsolt szerelmes tekintete, Bakondi elvtárs kaján vigyora, Széles Gábor bárgyú tekintete, a puccba öltözött nénik és bácsik, fiatalok és idősek ájtatos-elismerő-elégedett röfögése egy-egy szégyellnivalóan lábszagú dakota bölcsesség hallatán… a szokásos nemzeti groteszk. A vezér szónokolt. Korábbi, már akkor is hugyosra csépelt szövegeinek unalomig ismételt részleteit egyszerűen hátborzongató volt hallgatni. Valójában már ahhoz sincs kedvem, hogy elhangzott faszságait az ezelőtt 5-10-20 évvel ezelőtti, homlokegyenest ellenkező igazmondásaival összevessem. Pedig soha nem érnék a végére.

És bár egy szaros évértékelő (?) egyáltalán nem annyira fontos, mint amennyire mi jelentőséget tulajdonítunk neki, az hogy tragikus a helyzet, és kurva nagy baj van, az nem kifejezés ahhoz képest, amit hallottunk, és ami felé ez az eszelős vadbarom az országot vezeti. Ha jó kedvemben lennék azt is leszarnám, hogy – szándékosan, hergelésből, ahogy szokta – a suttyó, félművelt és bukott plagizátor Schmitt Pált csakazértis elnökurazta és mindenki más előtt köszöntötte.

Ha jó kedvemben lennék, röhöghetnék azon is, hogy a miniszterek elnöke olyan beszédet nyomott le, mint Ceausescu elvtárs a tetszőleges kommunista pártkongresszuson cirka 40 évvel ezelőtt, ahol nem volt olyan alkalom, hogy ne hangzott volna el: túlteljesítették az ötéves tervet. Volt, amikor a tízéveset is. Az ország meg nélkülözött, fázott, döglődött a sötétségben. A szó szoros és átvitt értelmében egyaránt. Nem vagyok jókedvemben, ezért nem tudok röhögni.

Mint ahogy azon sem – és az egy órás óbégatásból emeljük ki csupán ezt -, hogy Orbán szerint a történelem beintett a liberális világrend híveinek, a globalistáknak, az ő média-siserehadainak és azok tulajdonosainak. 2016 beintett a gőgös felsőbbrendűségnek, a pénz, a globális média, világkormányzás és nyitott világtársadalom híveinek is. A liberális felfogás szerint a nép veszélyes a demokráciára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.