2017. február 20., hétfő

EZ AZ MSZP UTOLSÓ ESÉLYE A KIPUSZTULÁS ELŐTT

MENTÁLIS DEFICIT BLOG
Szerző: Szárnyathy Géza
2017.02.19.


Az MSZP történetének egyik legfontosabb beszédét mondta el Botka László - hogy miért érez kényszert egy rakás politikus, hogy évet értékeljen a kobzosai előtt, azt mondjuk én rohadtul nem értem, de nem is vagyok egy párt elnöke sem, szóval nyilván hiányzik belőlem többek között annak képessége, hogy belássam az évértékelő beszédek megkerülhetetlen voltát. Ugorgyunk. A leirat a szöveg alján pdf-ben itt olvasható.

Szóval Botka kirakta pöcsét az asztalra: nesztek, így lehet csinálni ebben a szarfészekben bármit is - s a szarfészek itt egyaránt megfeleltethető búzakalászos kicsiny hazánknak és a förtelmes szoci kuplerjának egyaránt. Az alap persze, hogy OV és társulata stadionra költ ahelyett, hogy kenyeret osztana a szegényeknek, hogy szanaszéjjel barmolta az egészségügyet, az oktatást, a vízvezetéket, a közbiztonságot, és mindent, amit a rómaiak adtak nekünk.

Az se meglepő, hogy a Jobbik egy cukormázzal leöntött, a történelem szemétdombjáról ideológiát gyűjtő fos. Ami igazán érdekes ebben a beszédben, az önfika. Egyelőre nagy kérdés, mennyire vehető ez komolyan, de legalább kiindulási pont. Mert mondjuk doktor Szanyi inkább körbesírta a sajtót, hogy el lett küldve a picsába, ahelyett, hogy egyetlen pillanatra is elgondolkodott volna a picsába küldés okain.

A szegedi Chuck Norris nagy lendülettel ment neki Gyurcsánynak, akit mi itt a Mentálison már számtalan alkalommal küldtünk a sunyiba és neveztük a Fideszt legerősebben támogató hasznos idiótájának. Első blikkre marha nagy mondás, hogy "Aki a választók szemébe hazudott, az tehertétel a baloldalnak, és érdemes visszavonulót fújnia." És később: "Magyarországon csak akkor jön el a konszolidáció és a béke ideje, ha az ország két legmegosztóbb politikusa, a bal- és a jobboldal gyűlölve szeretett ikonjai végre kikerülnek a politika szentélyéből!"

De ne feledjük, az említett figura egy másik párt elnöke, az ellenzék (vagy mi a szösz) legkártékonyabb trollja, szóval nem akkora mondás ez mégsem - legfeljebb érdekes. Jó, az brutális lesz, amikor a Ferenc-hívők kiéheztetett hiénákként nekiesnek Botkának, hogy az Ő Ferencüket a szájára merte venni - minket is a DK-sok szoktak a leghevesebben az anyánkba küldözgetni. Lehet, hogy Gyurcsánynak inkább vallási szektát kellett volna alapítania, retteghetne Németh Sándor a konkurenciától.

Szóval a Botka-beszéd eddig retorikailag jó, de fontos részleteket hanyagoló. És itt a valódi fordulat. Hogy "a jobboldali populizmus részben a gyenge és tehetségtelen baloldali kormányzás terméke". Hopp. És még egy hopp: "Minden demokrata szavazóra szükség van, de nem minden politikusra. Azok, akik tehertételt jelentenek, akik már eljátszották az esélyüket és a szavazók bizalmát, vonuljanak hátra!"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.