2017. február 16., csütörtök

GHAITH PHARAONNAK AZÉRT ADTUNK VÍZUMOT, HOGY ORBÁNNAL TALÁLKOZZON

INDEX.HU
Szerző: DEZSŐ ANDRÁS
2017.02.15.


Már az első, rövid időtartamra érvényes C típusú vízum kérelmezésénél tudta Ghaith Pharaon, hogy találkozni fog Orbán Viktorral. Ezt bizonyítják azok a vízumkérelem során rögzített információk is, amiket a külügy nem szeretne nyilvánosságra hozni.

Amikor a pénzmosás és terrorszervezetek finanszírozása miatt körözött szaúdi olajmilliárdos, Ghaith Pharaon 2014 őszén Bejrútban schengeni vízumhoz folyamodott, hogy Magyarországra jöjjön, az illetékesek tudták: Orbán Viktorral találkozik majd. Ezt állítja az Indexnek Demeter Márta országgyűlési képviselő, akinek lehetősége volt betekintenie Pharaon vízumigénylésével kapcsolatos adatokba a Külgazdasági és Külügyminisztériumban (KKM). (Demeter először még tavaly, MSZP-s képviselőként tekintett be az iratokba, akkor vele volt a szintén szocialista Mesterházy Attila is.)


Demeter lapunknak elmondta, hogy a vízumügyintézés során rögzített adatokban fel van tüntetve, hogy Pharaon Magyarországon a miniszterelnökkel találkozik majd, méghozzá azon a rendezvényen, amelyet Jordánia tiszteletbeli konzulja, Zaid Naffa szervez (róla itt olvashatja portrénkat). Ezt Naffa jelezte az eljáró illetékeseknek, akiknek a vízumintézés során Pharaon is megerősítette a találkozó tényét.

Mindez Demeter szerint azt mutatja, hogy Pharaon nem véletlenül találkozott a Naffa által szervezett díszvacsorán Orbán Viktorral, hanem eleve ezt tervezte – olyannyira, hogy a vízumigényléskor a jordániai konzul és ő is hivatkozott erre...


Demeter szerint ez "újabb bizonyíték arra, hogy politikai körökből érkező elvárásra az állami szervek közreműködtek abban, hogy egy nemzetközi bűnöző beutazhasson Magyarországra".

A képviselő szerint ezek fényében már az a kérdés: „Bármilyen bűnöző számára belépőjegy Magyarországra, ha a miniszterelnökkel vacsorázik?”...

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.