2017. február 10., péntek

GYEREKÜNK LESZ! DE HONNAN SZERZÜNK ERRE 600 EZRET?!

BEZZEGANYA BLOGJA
Szerző: TÜNDE
2017.02.09.



Gyermekünk lesz – leírhatatlan az öröm! Túl vagyunk a harmadik hónapon, amikor az átlagosan optimista kisszülők már boldogan osztják a jó hírt nem csak a családtagokkal. A következő szintre léphetünk: a baba, az jön… na de hová?

Ahány ember, annyiféle hozzáállás a beszerzendő babaszoba-kellékek minőségét és árát illetően. Van, aki kölcsönkér ismerőstől, van, aki használtat vásárol, és van, aki ragaszkodik az új dolgokhoz. És persze van, aki kombinálja ezeket.

Én, elsőgyerekes anyukaként – nyilván kisaput is bevonva a kérdés vizsgálatába - az új vásárlása mellett döntök, habár nem sejtet túl sok jót, mekkora iparág települt erre az amúgy természetes „kisbaba születik” jelenségre. Azt is látom már most, hogy jól elvannak szállva az árak, de persze az egyes beszerzési források között is óriási a szórás árak tekintetében.

Na, de visszatérve hozzánk, elsősorban azért döntünk az új eszközök mellett, mert második gyereket is tervezünk, így dupla távra fektetünk az éppen ezért többnyire uni-színű felszerelésbe, ami javítja a megtérülést. Szóval legyen új, de azért figyelünk a költséghatékonyságra, és a korszerűséget/minőséget, valamint a kényelmet is prioritásnak tekinthetjük.

A gyerekszoba fizikai értelemben adott, csak össze kell szépen pakolnunk benne, egy tisztasági festés és már kész is a hely az új családtagnak. Mivel a kispapa nagyon ügyesen ki tudja festeni, így csupán anyagáras (festék) a dolog, az meg olyan, mintha nem is lenne – ne is számoljunk vele!

Na, de a többi: nyilván kell egy kiságy és nem árt egy pelenkázó. Ezeket a „svéd asztalostól” egészen olcsón, úgy 20 ezer Ft-ból megvesszük. Vehetnénk bababoltban is ilyen-olyan dizájnnal, nagyon szépet úgy 80 ezertől kezdődően, de aztán megbeszéljük magunkkal, hogy nem fog a mi bébinknek lelki törést okozni, ha egy egyszerű, de jó minőségű darabot választunk. Ráadásul (vagy szerencsére) szeretjük is a letisztult svéd vonalakat… Persze nem ártana még egy ruhásszekrény is a babaholmiknak, ami szintén innen mondjuk 30 ezerből kihozható és esetleg még 20 ezerért egy tároló a pelenkázó mellé, hogy elérhető helyen legyen a sok apró, de nap mint nap szükséges babakütyü. Mindezt megspékeljük még egy kókuszmatraccal 10-ért (hátha utálni fogja a keménysége miatt) és már kész is a babaszoba minimális 80 ezer Ft-ból.

Keressünk egy babakocsit. Nagy igényeink vannak, mert kombi járgányt szeretnénk, azaz legyen egy mózeskosara, egy hordozója és egy sportkocsi része is. Ha külön-külön kell ezeket megvenni, amúgy se olcsóbb, legfeljebb majd nem lesznek kompatibilisek egymással. 80 ezer Ft-ért találom a legolcsóbb, de egészen jóképű multifunkciós kocsit, amihez ennyiért még pelenkázó táska és esővédő is van...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.