2017. február 9., csütörtök

HÁROM, KETTŐ, EGY... BERMUDA!

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.02.09.


Néha egészen elképesztő dolgokat produkál az élet, mai szerzőnk, Aurum se gondolta volna szerintem mondjuk egy fél évvel ezelőtt, hogy most péntek reggel párjával felszáll egy repülőgépre, hogy aztán az út végén megkezdje bermudai életét. De hogyan kerül valaki pont Bermudára?

„Mi jut eszedbe Bermudáról? OK, a Bermuda-háromszög az mindenkinek megvan. Kevesebben vannak, akik tudják is, merre van pontosan. De hogy mekkora, hogy lehet odajutni, mi a fő bevételi forrása, gazdasági jellemzői, már jóval kevésbé ismert. Olyanról, aki pont oda akar kivándorolni már nem is hallottam. Akkor én mégis miért megyek oda? Ezt fogom most elmesélni.
Elöljáróban magamról szólnék pár szót. Informatikus vagyok, szoftverfejlesztő. Ja, úgy könnyű, csapsz a homlokodra, az informatikusok jönnek-mennek a világban. Igen, de nem 50 évesen!
Korábban dolgoztam multinacionális befektetési banknál, tőzsdei cégnél, legutóbb pedig 4 évet egy angol biztosítási cégnek. Utóbbinak főleg távmunkában itthonról, vagyis fél lábbal már emigráltam, lélekben évek óta kinn vagyok, de testileg még itthon.
Jó fizetés angol fontban, tehermentes vidéki kertes ház, autó, rendszeres külföldi nyaralások, szóval nem az anyagiak motiválnak elsősorban a kivándorlásban. Akkor mégis mi? 
Kalandvágyra, tapasztalatszerzésre ebben a korban már nem lehet hivatkozni. Családunkban az egyel fiatalabb generációból már sokan kimentek, többek között a fiam is már egy éve. Lassan magunkra maradunk öregek..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.