2017. február 18., szombat

HIÁBA MONDOM AZ ASSZONYNAK, HOGY OTT VAN A LAVÓR, NEKI DELFINES MEDENCE KÉNE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.02.17. 



Drágaegy Lajosom!

Mondom én már jó ideje itt a faluban, hogy te vagy az ország legokosabb embere. Vagy hát ha nem is az országban, de a kormányban tuti te vagy a legokosabb, ezt a vak is láthatja, ha van szeme. Nem véletlen az sem, hogy mostanában te képviseled a kormányt mindenhol, főleg amikor tájékoztatni kell engem arról, hogy én most miről mit gondolok.

Ha te egyszer megmondod, az meg van mondva, az már biztos is. Most is megmondtad, hogy jövő hónapban már be is nyújtjátok saját magatoknak a törvényjavaslatot, amitől majd a Soros György és az összes civil és ügynök és hazaáruló bokáig össze fogja fosni magát. Igazatok is van Lajos (főleg neked van igazad), számoljanak csak el ezek a rohadékok! Megmondom az őszintét Lajos, már nekem is teli van a hócipőm ezekkel a sunyi alakokkal. Sündörögnek itt össze-vissza mindenféle suttyom pénzekből és azt sem tudjuk, mit akarnak.

Itt van mindjárt ez a Civil Összefogás nevű izé. Méghogy civil! Röhög a vakbelem. Ha civil lenne, akkor miből telne nekik plakátkampányra? Hát nem? Hát de! Ezek bele akarnak ugatni a politikába, az látszik is rajtuk. És azt sem tudni, kinek az érdekében és kinek a pénzéből kavarnak. Világítsd csak át őket, Lajos! Lássa mindenki, ki pénzeli ezeket. Az a szép, hajléktalan kinézetű kollégád is megmondta. Az ifjabb Lomnici, hogy ezek mind külföldi pénzből működnek, mert az egy százalékos adófelajánlásokból nem tudnák fenntartani magukat. Azt is mondta ez az ápolatlan fejű ifjabb Lomnici, hogy: „ezen civil szervezetek legtöbbje látszólag társadalmilag hasznosnak tűnő tevékenységet folytat, például jog- vagy kisebbségvédelmet. Viszont ezt is lehet úgy, megfelelő ravaszsággal és megbízói háttérrel folytatni, hogy a végeredménye alkalmas legyen a belpolitika befolyásolására”.

Naugye? Megmondta! Úgy látszik, mintha hasznos lenne, közben meg káros! A legszörnyűbb az, hogy ezt fel sem lehet ismerni elsőre, mert az ember azt hiszi, hogy hasznos és lehet, hogy tényleg. De az is lehet, hogy nem. Szóval a CÖF-öt feltétlen világítsátok át egykomám, mert nagyon gyanúsak. De nem csak ezeket kellene, hanem azokat a külföldi szervezeteket is, akiket ti pénzeltek a mi adóinkból. Mert gondolj csak bele, Lajosom! Az csak nézőpont kérdése, hogy ki a külföldi. Mert ugye innen, faluról nézve egy újvidéki szervezet külföldi, akit ti pénzeltek, de onnan nézve meg belföldi, akit egy külföldi kormány pénzel. Ugyanez van Erdély irányában is, mert az is egy másik országban van – most még – és Romániához képest Magyarország külföldi. És mégis mennyi sok pénzt toltok ti ezeknek és azt csak a jó ég tudja, mire költik. Igazam van? Vizsgáljátok csak át ezeket is, meg saját magatokat is, mert úgy becsületes.

Márpedig nektek, Lajosom, első a becsület. Meg a tisztesség. Ha már amúgy is vizsgálódtok magatok körül is, nézzétek már meg azt is, miből telik ennek a Szijjártó gyereknek olyan drága házra. Meg a Rogánnak. És a Lázárnak. Vargának. Orbánnak. És neked is, Lajosom. Ezt is rendesen át kéne röggönyözni, hogy ne gyanakodjanak a népek. Mert ezek itt falun olyanok. Mindjárt mindenkiről a legrosszabbat feltételezik csak azért, mert egy év alatt se keres annyit egy politikus, amennyit egy hét alatt elkölt. Ez itt gyanús, de ezek a vidéki sudribunkók már csak ilyenek. Nem tudják elképzelni se, hogy mennyire ügyesen be lehet osztani a fizetést. Hogy jusson is, maradjon is. Én ugyan nem vagyok sudribunkó, de azért engem is nagyon érdekelne, hogy is csináljátok ezt ti. Mert magam is eltanulnám örömmel, az én asszonykám is szívesen áztatná a tyúkszemét egy szép kis medencében...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.