2017. február 5., vasárnap

ILYEN LEHET A JÖVŐ KÖZLEKEDÉSE

KÍVÜL TÁGASABB BLOG
Szerző: Kívül tágasabb
2017.02.04.


Képzeljünk el egy olyan rendszert, ami úgy működik, mint most a metró, csak éppen városokat, földrészeket köt össze. Reggel felülünk a vonatra, nem sokkal később leszállunk Párizsban egy jó reggelire, Nápolyban bedobunk egy pizzát, hogy aztán délután Londonban igyunk egy teát, mielőtt hazajönnénk. Jól hangzik, nem?

Bizony jól hangzik, és ami a legjobb benne, hogy még csak nem is olyan lehetetlen, mint amilyennek elsőre gondolnánk. A Hyperloop ugyanis újabb lépést tett előre, ám mielőtt erről esne szó, pár mondat magáról a koncepcióról.

A Hyperloop egy olyan vasúti rendszer lenne, melyben az utasszállító kapszulák egy légritkított csőben haladnának, melyeket egy lineáris motor hajtana meg. Elon Musk szerint a közúti, vasúti, vízi és légi közlekedés után ez lenne az ötödik önálló rendszer.

Nem véletlen, hogy a dolog Kaliforniából indul ki, az amerikai állam ugyanis már egy ideje szeretne egy modern vasúti rendszert, szóval a motiváció megvan (még ha nem is feltétlenül a Hyperloop lesz az)...



11 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.