2017. február 20., hétfő

JEGES PÁLYA MIATT MARAD EL A MECCS, HIÁBA FŰTHETŐ A GYEP

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Bagyinszki Dániel
2017.02.20.


Hiába fűthető a gyep, elmarad a focimeccs, mert jeges a pálya; 34,6 milliárdért bővíti a Strabag az M2-es gyorsforgalmi utat; százmilliókért fejlesztheti Lakitelek és Ózd ivóvízellátását a Fidesz-közeli Aqua Holding.




Ezekről ne maradj le!


Elmarad a meccs, jeges a fűthető futballpálya (444)

1,76 milliárd forint/kilométer áron nyert útépítést a Strabag (Átlátszó)

Lakitelken és Ózdon nyert közbeszerzést 430 millióért az Aqua Holding (Átlátszó)

Ha van 3 perced:


Elmarad a meccs, jeges a fűthető futballpálya

A Magyar Labdarúgó-szövetség elhalasztotta a balmazújvárosi stadionban vasárnapra tervezett mérkőzést, mert a 160 millió forintos TAO támogatásból épített pálya gyepe nagyrésze be volt fagyva. A négy évvel ezelőtti építkezésen azt ígérték akármilyen hideg is lesz, biztosítani tudják majd a 10-11 Celsius fokot a pálya alatt a szomszéd gyógyfürdő termálvizével. A stadiont tavaly nyáron adták át, az ünnapségen azt mondták a sportlétesítmény “kitűnően vizsgázott”. (444)

1,76 milliárd forint/kilométer áron nyert útépítést a Strabag

A Budapest és Vác közti szakasz kétszer két sávossá bővítésére nyert el az STR+S-M2 konzorcium 34,6 milliárd forintot. Az előzetes számításoknál 3,5 milliárd forinttal drágábban elnyert közbeszerzésen a STRABAG Építő Kft. és az osztrák STRABAG AG 19,6 kilométer megépítésére vállalkozott. A STRABAG Építő Kft. a tavalyi évben szerepelt először közbeszerzésen, ahol az első héten megnyert 5,7 milliárd forint értékben két közbeszerzést. (Átlátszó)

Lakitelken és Ózdon nyert közbeszerzést 430 millióért az Aqua Holding
Lezsák Sándor fideszes parlamenti alelnök lakitelki népfőiskolájának tervezhet kutakat az Aqua Holdig nevű cég, amely Bánki Erik tulajdonában állt 2010-ig. A vállalathoz szokták kötni a Hungast-csoportot is, amelynek tulajdonosa, György Zoltán tulajdonos 2011-ig ott volt az Aqua Holdingban is. Jelenleg sem áll távol Györgyéktől az Aqua Holding, a mostani tulajdonos aquaplusos érdekeltségeket is irányít. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Az MTVA-nál a 235 majdnem a négyszerese a 129-nek,
leglábbis az ábrázolásuk szerint. (444)

Majdnem háromszoros áron, 576 millióért újíthatja fel
a Honvédelmi Minisztérium (HM) egyik cége, a HM Védelemgazdasági Hivatalának tenderében szereplő lánctalpas gépkocsikat. (Átlátszó)

Felfüggeszti a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. az olimpiai szerződések kifizetését ameddig megvizsgálják, hogy a sikeres népszavazási kezdeményezés után “helyreállítható-e a pályázat egységes támogatottsága”. (444)

A Valton Security Kft., a Fidesz egyik kedvenc vagyonvédelmi vállalkozása
nyerte a 60 millliós közbeszerzést, a vizes vb irodaépületének őrzésére. (Átlátszó)

A sámándobot, amelyet a 2015-ös világkiállításra épített Magyarország
már tavaly le kellett volna bontani, de még mindig Olaszországban van, most május elsejéig kaptak haladékot a szervezők. (Index)

Őrizetbe vették, Li Dzsejongot, a Samsung alelnökét,
aki apja 2 évvel ezelőtti szívrohama óta irányítja a vállalatot; a dél-koreai elnök megvesztegetésével vádolják a 48 éves férfit. (HVG)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.