2017. február 20., hétfő

KALANDOS ÚT BERMUDÁRA ÉS AZ ELSŐ BENYOMÁSOK

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Aurum
2017.02.20.


Úgy másfél héttel ezelőtt jelent meg Aurum írása, akkor még Budapestről, melyben a bermudai indulást tervezgették. Nos, jelentem, nemrégiben meg is érkeztek, úgyhogy most lássuk, miként zajlott az út (működött-e dobozos megoldás…), illetve mik az első benyomások. Az biztos, hogy drága helyről van szó, mint Aurum fogalmaz, megtakarításuk úgy fogy, mintha kazánban tüzelnének a pénzzel.

Az előző rész még otthonról íródott, ez már helyszíni riport lesz. Próbálok válaszolni a leggyakoribb kérdésekre, bár az angol nyelvben még nem vagyok annyira otthon, hogy a nyelvtani vitába is beszálljak.

Rosszul indulunk

A BA-val jöttünk ki Londonon át. A gép pontosan érkezett, gyorsan fordult, pár perccel a hivatalos indulási idő előtt már taxizott a kifutópályához.

Aztán megállt, vártunk vagy öt percet, de csak nem akartak a gép nekilódulni, majd a kapitány bejelentette, hogy valami gond van, visszagurulunk a terminálhoz, de mindenki maradjon a helyén. Jön szerelő a géphez, megpróbálják rendbe rakni.

Meg is jött a mérnök úr, kalapács, harapófogó, feszítővas, na, ez nem volt nála. Ellenben beült a kabinba és bőszen nyomogatta a gombokat. Egy modern repülőgép már inkább számítógép, mintsem gép, legalább is, ami a pilótafülkét, a vezérlést jelenti. Fizikai meghibásodás a legritkább esetben történik.

Így is álltunk másfél órát járó hajtóművel, mire a kapitány bejelentette, hogy sikerült a hibát elhárítani, de már meg üzemanyagot kell felvenni, mert elpöfögtük álló helyben.

Az üzemanyagos bácsi lassított felvételben mozogva húzta a tömlőt, tankolta a gépet, majd ugyan ilyen komótosan pakolt el maga után. Nem volt egy kapkodó idegbeteg, csak mi izgultunk, ahogy az ablakból láttuk, miközben mindenki azt számolta, eléri-e még a csatlakozását.

A várakozás közben természetesen kaptunk inni, csokit, mogyit szolgáltak fel, akinek szoros volt az átszálló ideje, automatikusan átfoglalták, panaszra nem lehet okunk, a meghibásodás benne van a pakliban.

Nekünk viszont az átfoglalás azt jelentené, hogy egy napot várunk Londonban, napi egy járat van a szigetre. Ráadásul nekünk repteret is kell váltani, a Heathrowról át kell mennünk Gatwickre, ami legalább egy óra, plusz a csomagokat is fel kell venni, meg kell várni, amíg kihozzák, az is idő...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.