2017. február 24., péntek

LÓVÁ TETT ORSZÁG, BEPALIZOTT LAKOSOKKAL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.02.24.



A Fidesz jogállamisága mára csak annyit ér, mint döglött lovon a patkó. Ennél a mostani kormánynál azért sokkal jobbat érdemelne a többség, akiknek havi átlagjövedelme nettó 200 ezer Ft/fő alatt van, ha pedig azt meghaladja, akkor már a jóllakottak közé sorolhatják őket. Őket, akik sokkal többen vannak, mint a havi 2 millió feletti összeget hazavivők. Mégis ezek diktálnak nekik, mert azt mondják, akinek semmije sincs, az annyit is ér, meg hogy negyvenhétezerből is meg lehet élni.

Ennél a kormánynál azért jobbat érdemelne a többség. Még a bigott baloldalinak egyáltalán nem nevezhető volt ipari és kereskedelmi miniszter is azt mondja, hogy „… kellenének azonban értékek, viták, szűrők, ellensúlyok. Ehelyett azt látni, hogy egy szűk vezérkar ötleteit, hirtelen döntéseit a párt és a kormány utólag igyekszik felöltöztetni.”

Az országot ezek megvezették. Első kormányzásuk idején végrehajtott káderpolitikájukkal az igazságszolgáltatásban, a rendvédelemben, a magánosítás különböző területein és az uniós pénzek szétosztásának felügyeletében minden vezető pozícióba saját, párthű embereiket ültették, bőven lekörözve ezen a téren a Kádár-korszak legvérmesebb időszakait is. Ott legalább a szakmai kvalitásokat azért hellyel-közzel figyelembe vették. De itt már azt sem. Sőt, az iskolázottságot is sokszor nagy ívben letojják, amennyiben haveri ajánlásról, vagy vazallusi jó szolgálatok jutalmazásáról van szó valamilyen formában. Földalapú támogatásokkal zsibbasztották gazdák tízezreinek ellenállását, akik emiatt csak szótlanul ámultak, bámultak a csókosok közötti földárverések nyerteseinek megoszlásán. Háromszáz forintos vizitdíjas népszavazási trükkel kábították el a nagyérdeműt, meg hasbeszélő szlogenekkel az egészségüggyel, oktatással elégedetlenkedők tömegeit.

Ezek a felvett EU-s támogatások millióit sumákolják el vagyonnyilatkozataikban, ugyanakkor hasonló nagyságrendű magánkölcsönöket vallanak be, titkolva az érdekeltek neveit. Moszkvai kereskedőházban dörzsölték tenyerüket abban a reményben, hogy nem csak a vízumpancsolásból származó extra jövedelmet vághatják majd zsebre, hanem a Quaestor-bróker hókusz-pókusz trükkjeinek hozadékát is. Habonyizált, közéleti lokál mentalitásukkal, a „szemesnek áll a világ” késztetéseikkel az urizálás magasiskoláját mutatják be a legfelső szinten éppúgy, mint a tőlük függő csókos, lakáj, gerinctöröttek szintjén. Idehaza példát mutatva, Európa egyetlen lege@izett kormányfője felcsúti stílusban buzizza le ellenzékének egyik vezetőjét a parlamentben, közben holdudvara – kereszténydemokratáival az élen – széles vigyorral nyugtázza vezérük prosztó szellemességének ebbéli megnyilvánulását. Most már biztosan mondhatjuk, ezeknél elmentek otthonról!...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.