2017. február 10., péntek

MAJD AKKOR A TE ORCÁDRA IS KÍVÁNCSI LESZEK, MÓNIKA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
 - NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.02.09.


Valakinek mond valamit a Dunai Mónika név? Akkor jó, mert nekem se. Mármint semmi olyasmi nem jut eszembe, amit a Fidesz egyik legnagyob kortárs költőnője (bizony, róla beszélünk) elkövetett életében a nemzet szolgálatában, a nemzet – azaz valamennyi magyar ded, csecsemő, férfiú, honleány, illetőleg aggastyán – kollektív felemelkedéséért az elmúlt tizenhuszonév alatt.

Pedig Dunai Mónika nem is akárki. Igen jelentős nemzeti tartóoszlop ő, igaz, a nyilvánosságot nem annyira szereti. Ami elég vicces, tekintve, hogy ő a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának szóvivője. Ti se tudtátok? Ja, jó.

Miután ma három órán keresztül hallgattam Lázár János impertinencia szorozva arrogancia-index soron következő, elképesztően kínos kormányinfóját;

miután kézhez vettem Mészáros Lölö rózsaszirmokba, hűtött pezsgőbe, földieperbe és kézművescsokoládéba csomagolt, a felcsúti kisvasútra szóló Valentin-napi meghívóját (jó, nincs meghívóm, csak láttam, hogy fejenként 4500 forintért árulja a rózsaszín hányingert); remélem az is megvan, hogy a kastéllyá alakított fóti gyermekvárosra is ő teszi rá a tehetséges patáját;

és miután tudomásul vettem, hogy Matolcsy Rómeó György jegybankelnök és népes családja aprópénzért vette vissza a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter jóvoltából közpénzből felhízlalt cégeket a família strómanjaitól, szembejött velem Mónika.

Mónikával még soha nem foglalkoztunk, ezért a fent látható oltári görénységeket félredobtam. Mert Mónika, aki tehát 2014 óta hurcolja, cipeli rendületlenül a Fidesz frakció szavát úgy, hogy egyszer sem hallottuk beszélni (mert szegény fogalmatlan Kósát lökdösik oda mindenhova), interjút adott a 168 órának. Tegnap Máriáról írtam, ma Mónika a soros (hehe). Igaz, teljesen más előjellel.

Ez az interjú korszakalkotó kilométerkavics a Fidesz hímtagjai közé beeresztett nők erkölcsi tartásának, általános emberi minőségének és – nem utolsó sorban – szakmai felkészültségének tekintetében. Részeiben és teljes terjedelmében egyaránt ékszer az interjú, ezért mindenkinek ajánlom elolvasásra. Ennél kötelezőbb darab rég nem volt. Bár a köpedelem beszélgetés szinte minden része aranyat ér tehát, nem áll módomban szétcincálni az egészet, viszont minden idők legbrutálisabb lenyúlásával kapcsolatban (és ez a jelenlegi kormánykommunikáció állításaival szemben nem a 4-es metró körüli korrupciós botrány), egyetlen témát idézek.

Miután Mónika nagyságos asszony a riporter – a Nők 40 programmal, illetve a nagymamanyugdíjjal kapcsolatos szakmai jellegű – kifogásaira és kérdéseire válaszolva mázsás közhelyeket puffogtatott (megőriztük a nyugdíjak vásárlóértékét pedig az ország 2010-ben a csőd szélén táncolt, csökkent az alapvető élelmiszerek áfája, 25 százalékkal csökkent a rezsi, tízezer forintos Bözsi-utalvány minden nyugdíjasnak), szóba került a közel 3000 milliárdos Manyup-disznóság:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.