2017. február 18., szombat

MÁRIS PÁNIKSZERŰEN HÁRÍT A FIDESZ OLIMPIAÜGYBEN

MAGYAR NARANCS 
- HÍRNARANCS BLOG
Szerző: narancs.hu
2017.02.17.


Negyedmillió aláírás, Orbán–Tarlós-gyorstárgyalás, meghátráló Fidesz. Eseménydús pénteket zártunk.

Negyedmillió


Minden előzetes várakozást felülmúlt az eredmény, a Momentum pénteken délután több mint 266 ezer aláírást adott le a Fővárosi Választási Bizottságnak – egészen pontosan 266 151-et. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a hegyekben álló ívek mellett üzent Orbán Viktornak, a Fidesznek és Tarlós Istvánnak: „Óriási gyávaság lenne a részükről, ha megpróbálnák ellehetetleníteni a referendumot, vagy visszavonnák a pályázatot a népszavazás előtt. Negyedmillió ember nevében felkérjük őket, ne lehetetlenítsék el a népszavazást” – mondta.

Tarlós gondolkozik


Ahogy arra több cikk is rávilágított gyakorlatilag percekkel a bejelentés után, innentől csak úgy akadályozható meg a népszavazás, ha Budapest a szavazás előtt magától visszavonja az olimpiai pályázatát. Erre mutatnak is jelek. Például Tarlós István főpolgármester az Index szerint ma azt mondta, erősen elgondolkozik a visszavonáson, és akár szerdán be is nyújthatja az erre vonatkozó javaslatot a Fővárosi Közgyűlésben.

Orbán hárít

Egy délutáni hvg.hu-cikk szerint Orbán máris hárít az ügyben, a Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülésén – tehát még szerdán – azt mondta a portál értesülése szerint, hogy az olimpia Budapest ügye, nem a kormányé vagy a Fideszé, a Momentum és az ellenzék Los Angeles és Párizs ügynökeként elárulta a budapestieket. A miniszterelnök ezerrel rátolta az ügyet Tarlósra, hiszen arra kérte a képviselőket, hogy a párt nevében ne kommentálják a mai hírt és az esetleges népszavazást.

Árulás

Fél ötkor Lánczi Tamás, a Századvég Alapítvány vezetője, a Figyelő főszerkesztője az Origónak azt mondta, hogy az ellenzéki pártok elárulták az olimpia ügyét, úgyhogy nincs értelme a rendezésnek, és nem lenne helyes döntés a Fidesz részéről, ha beleállna a konfliktusba...

1 megjegyzés:

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.