2017. február 6., hétfő

MÉGIS LESZ NYOMOZÁS AZ I. KERÜLETI INGATLANMUTYI ÜGYÉBEN

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Bagyinszki Dániel
2017.02.06.



Tömegtüntetésekkel tiltakoztak Romániában a korrupció büntethetőségének megkönnyítése ellen; mégis indul vizsgálat a budavári ingatlanmutyik ügyében; konyhán keresztül menekült az újságírók elől a vadászházba beköltözött polgármester.




Ezekről ne maradj le!

Győztek a tüntetések, nem könnyítik meg a románok a korrupciót (HVG, HVG)

Interjú a Kétfarkú Kutyapárt elnökével, az olimpiai népszavazás kapcsán (Átlátszó)

Nyomozást indít az ügyészség az I. kerülti ingatlanmutyi ügyében (Index)

Ha van 3 perced:

Győztek a tüntetések, nem könnyítik meg a románok a korrupciót

A román kormány hatályon kívül helyezte a saját rendeletét, amellyel a büntető törvénykönyvet és a perrendtartást módosította volna. Százezrek tüntettek napok óta az ország nagyvárosaiban, hogy véleményt nyilvánítsanak a korrupció büntethetőségének megkönnyítése ellen. A miniszterelnök, Sorin Grindeanu szerint a kormány szándékait nem sikerült jól elmagyarázni, ami sok félreértéshez és félremagyarázáshoz vezetett. (HVG, HVG)

Interjú a Kutyapárt elnökével az olimpiai népszavazás kapcsán
Az olimpiai népszavazásba beszállt a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) is, ennek kapcsán készült egy interjú Kovács Gergő pártelnökkel. A helyzethez illő komolysággal válaszoló elnök elmondja többek között, hogy miért uralkodik karibi hangulat a standjaiknál és mi a véleménye egy utcai téli olimpiáról Budapesten. Az MKKP a közösségi finanszírozásból összejött 12 millió forintból plakátkampánnyal támogatja a népszavazást. (Átlátszó)

Nyilvános a 4-es metróról készült OLAF-jelentés
A hosszas huzavona a kormány és az OLAF között, hogy kinek áll jogában kiadni, pénteken nyilvánosságra hozta a magyar kormány az Európai Csalás Ellenes Hivatalának (OLAF) jelentését, amelyben a 4-es metró körüli korrupciót vizsgálta. A dokumentum Medgyessy Péter volt miniszterelnök mellett az Alstomot és a fővárosi önkormányzatot jelöli meg érintettként. (Index)

Nyomozást indít az ügyészség az I. kerületi ingatlanmutyi ügyében
Hatályon kívül helyezte rendőrség álláspontját az ügyészség az I. kerületi ingatlanok bérleti jogának kiosztása ügyében, majd nyomozást rendelt el. Nem zárható ki a hűtlen kezelés egyszerű gyanúja, írják az indoklásban. A kerületben a fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás egyszemélyi joga, hogy a lakásbérleti pályázatokat intézze, nem is csoda, hogy a hozzá közel állók, köztük az exfelesége, sőt ő maga is jócskán áron alul bérli a lakását a budai várban. (Index)

Ha van még két perced:

Rokonok a magyar önkormányzatokban: arra a kérdésre kereste a választ az Átlátszó felmérése, hogy dolgoznak-e választott tisztségviselők családtagjai az önkormányzatoknál. (Átlátszó)

Túljárt az újságírók eszén Tállai András, a NAV elnöke, amikor arról akarták kérdezni, hogy mit csinál főszerkesztőként, két állami pénzből működő cégnél. (Index via 444)

Ízlelgessük a szót: fűszolár.
Az MTK stadionjában ugyanis ezzel a szerkezettel segítik elő a fű fotoszintézisét, hogy megfelelő maradjon a minősége. (Vastagbőr)

Mondok József, az uniós pénzből felújított vadászházba beköltöző polgármester
a Magyar Lovasszövetség közgyűlését először zárt üléssé nyilváníttatta, majd a konyhán át el is menekült az újságírók elől. (HVG)

A 175 millió forint per darab áron vásárolt elektromos BKV-buszok sorra robbanak le, napi 5-6 meghibásodás az átlag. (Index)

Másfélszeresére, 425 millió forintra drágult az úszó-világbajnokság gyalogos és kerékpárhídja, a szervezők szerint ez a beérkező ajánlatok vártnál magasabb összege miatt van. (HVG)

Donald Trump egyik első rendeletével
, amellyel 7 muszlim többségű ország polgárainak tagadta meg a beutazását, erőteljes ellen-megmozdulásokat okozott. Lehet-e itt egy oldalnak igaza? (Világtérkép)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.