2017. február 27., hétfő

MUTATJUK AZ ORSZÁG LEGDRÁGÁBB ERDŐJÉT: MUTYIGYANÚ DUNAKESZIN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.02.27.



Százszorosan túlárazott ártéri erdőt vett Dunakeszi fideszes önkormányzata egy környékbeli zöldbárótól. A DK két helyi politikusa feljelentést tett hűtlen kezelés miatt.

600 ezer forint volt 2015-ben egy hektár erdő átlagára Magyarországon a KSH szerint. Dunakeszi városa, Erdész Zoltán (Fidesz) alpolgármester előterjesztésére 130-szor ennyi pénzt, több mint 80 millió forintot adott egy ártéri erdő hektárjáért nemrégiben: a 3,1 hektárért 250 milliót fizetett. Az önkormányzat tulajdonjogát január 12-én jegyezte be a földhivatal.

Az ingatlanos hirdetéseket böngészve a negyedmilliárd valóban horror-árnak tűnik a területért. Pest megyei 2-4 hektáros erdőket keresve a legdrágább találat 20 milliós hektárár volt Szentendre fölkapott Kálvária-dombján. A DK két helyi politikusa, Radnóti Henrik és Rónai Sándor a Dunakeszi Rendőr-kapitányságon feljelentést tett különösen nagy kárt okozó hűtlen kezelés gyanújával.

Radnóti az Átlátszónak elmondta, az önkormányzat készíttetett ugyan értékbecslést, amely valóban 250 millióra taksálta az erdő árát. Csakhogy a négy ingatlanból három, amivel összevetették, belterületi volt, kettő pedig abból is ipari terület. A megvásárolt erdő ártéren fekszik, évente legalább egyszer elönti a Duna (a fotó egy korábbi áradáskor készült)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.