2017. február 20., hétfő

NEM AZ OLIMPIA FOGJA MEGOLDANI A FOGYATÉKKAL ÉLŐK GONDJAIT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.02.19.


És még mindig olimpia, más nézőpontból. Mégpedig a parasportolók, pontosabban a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének véleményét járom körül. Az MPB elnöke Szabó László, aki Gömöri Zsolt dicstelen távozását követően került a bizottság élére. Szabó László is megírta a maga közleményét népszavazás, aláírásgyűjtés, Momentum mozgalom és 266 150 aláírás ügyében. Nézzük az ő szempontjait:

A jelen és jövő magyar paralimpikonjai megérdemlik, hogy hazai pályán, magyar közönség előtt, a lehető legnagyobb tisztelettel övezve küzdhessenek a paralimpiai bajnoki címért!
800 ezer fogyatékos ember él Magyarországon. Hisszük, hogy a többség, mind a kilencmillió-kétszázezer ép magyar számára fontos, hogy kisebbségben élő honfitársaik számára biztosított legyen az akadálymentes, kényelmes közlekedés, a hozzáférhető közösségi terek, az akadálymentesített üzletek.

A budapesti paralimpia megrendezésének lehetősége túlmutat a sportversenyen. A paralimpia lenne a magyar társadalom valódi szellemi akadálymentesítése. Egy olyan esemény, ami után mi, magyarok, magunkra sem ismernénk, annyira megváltozna a gondolkodásunk és érzéseink fogyatékkal élő honfitársaink iránt.
Tiszteletben tartom a pályázatot ellenzők véleményét, de nem értek velük egyet! A Magyar Paralimpiai Bizottság elkötelezett a hazai fogyatékos sport és a sportolók képviselete, valamit minden magyar érzékenyítése iránt: paralimpiát (és olimpiát) szeretnénk Budapesten!” (MTI-OS)

A teljes gondolatsor is olvasható a Magyar Paralimpiai Bizottság közösségi oldalán:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.