2017. február 12., vasárnap

"NEM MAGYARORSZÁG HIÁNYZOTT, HANEM AZ EMBERI KAPCSOLATOK"

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő
2017.02.12.


Ezen a héten mindhárom ajánlott poszttal Európában maradunk, ezen belül viszont járunk majd Németországban, hogy kiderüljön, vegetálás és vegetálás között is van különbség. Aztán a svájci foci kapcsán kicsit elkalandozunk más irányokba is, hogy végül megtudjuk, miért is jó Nantes-ban élni...

A Frankfurti mesék blogon van egy interjúsorozat ott élő magyarokkal. A legutóbbi interjúalany, Zsolt egyben a helyi magyar rendezvények, csoportok lelke és motorja, célja, hogy az ott élő magyarokat összehozza.

„Budapestről költöztem Németországba 2012 júliusában, Frankfurt környékén 2013. január óta élek. Otthon munkanélküli lettem, nem volt veszítenivalóm.

Központi fűtés -és csőhálózatszerelő, gázvezeték és készülékszerelő mester, felelős műszaki vezető, szakoktató vagyok. A szakmámban dolgozom perpillanat mint egyszerű csőszerelő.

A szabadidőmben barátnőzöm, siklóernyőzöm, internetes rádióban műsort vezetek (Balance rádió), próbálom programokkal színesíteni a frankfurti magyarok életét, a Facebookon adminkodom, ha egy jó könyv kerül a kezembe, akkor egy szuszra elolvasom, YouTube-on dokumentumfilmeket nézek. (…)

Sokszor bosszantó a német tutyimutyiság, a logikátlan cselekvések. A német precízséget én még nem tapasztaltam. (…)

A legnagyobb különbség a magyarországi és a németországi életem között a nyugalom. Itt is és otthon is csak vegetálok, de itt nyugalommal teszem. Egyszer Rómában valaki azt mondta, hogy cirkusz és kenyér kell a népnek. Azt hiszem ez itt jelenleg megvalósult. Arra gondolok, amikor ezt a hasonlatot használom, hogy itt Németországban hagyják az embert ÉLNI.

Én csak a saját életemmel tudok példával szolgálni, de mint egy egyedülálló ember fent tudok tartani egy albérletet, mellette egy új autót, és mindezek mellett még el is tudok utazni akár egzotikusabb helyekre is.

Szóval egy más fajta életvitelt nevezek én ilyen formában CIRKUSZNAK, mint amit például Magyarországon meg tudnék tenni. Otthon ezt nem tudtam megvalósítani, ámbár az életvitelem ugyanilyen volt, mint itt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.