2017. február 7., kedd

NÉMET-MAGYAR CSIKI-CSUKI

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő/Zsuzsa
2017.02.07.


Manapság a külföldi munkavállalás messze nem végleges döntés, pláne Európán belül, ahol oda-vissza mozoghatnak az emberek. Példa erre Zsuzsa története is, aki egy egészen érdekes csiki-csukit bonyolít Magyarország és Németország között.

„Az én történetem talán nem annyira szokványos, mint a többi kiköltözőé, bár olvastam már itt a Határátkelőn hasonló sztorit.
2011 őszén merült fel bennem először komolyabban, hogy szeretném kipróbálni milyen egy másik országban, egészen konkrétan Németországban élni és dolgozni.
Nem a pénz hajtott, hisz jól kerestem az akkori munkahelyemen, hanem a kalandvágy és a vonzalmam Németország felé. Akkor még csak 25 éves voltam, se kutyám, se macskám, nem volt vesztenivalóm. Viszonylag hamar találtam munkát egy magyar cégen keresztül, aki az anyacéghez keresett alkalmazottakat.
Mikor először utaztunk ki az interjúra, beleszerettem a városba. Nagyon megfogott a hangulata, nem is volt kérdés, hogy szeretnék-e ott élni. Két másik kollégával költöztem ki, hasonló korúak voltak, mint én, de hamar kiderült, hogy elég sok magyar van a cégnél, így egy percig sem voltam egyedül.
Hamar beilleszkedtem, a német kollégáim nagyon kedvesek voltak. Lehet plusz pont volt, hogy beszéltem a nyelvüket, persze nem anyanyelvi szinten, de tudtam velük kommunikálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.