2017. február 23., csütörtök

SZÉGYEN - AZ AMNESTY INTERNATIONAL JELENTÉSE MAGYARORSZÁGRÓL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Iványi Margit
2017.02.22.


Megjelent az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet éves jelentése. Ebben több szó esik Magyarországról, mint általában, és ez nekünk sajnos nem jó. Hogy a jelentés létezik, az igen.

Európa és Közép-Ázsia regionális áttekintése máris Ahmed H. szíriai állampolgár esetének bemutatásával kezdődik, aki terrorcselekmény vádjával állt a Szegedi Bíróság elé. A vád szerint 2015 szeptemberében (a határ lezárása után egy nappal) ő vezette a magyar rendőrök ellen a szerb-magyar határon a kétségbeesett, elkeseredett menekültek tömegét.

A “terrorista” Ahmed idős szüleit szerette volna biztonságos területre vinni a háború sújtotta Szíriából. Hiába állította több szemtanú, hogy a férfi csillapítani igyekezett a kedélyeket, a bíróság első fokon tíz év fegyházra ítélte. Az AI megfogalmazása szerint “az ítélettel Ahmed H. jelképévé vált annak a tragikus és dermesztő folyamatnak, aminek során az európai kontinens egyre inkább hátat fordít az emberi jogoknak.”

Nemcsak Ahmed, hanem Magyarország is. A keresztény Magyarország. Elárasztanak bennünket a rémült, menekülő, síró, sebesült, halott vagy romok alól kimentett csecsemők, fiatalok, felnőttek, idősek képei, melyek aztán sokáig kísértik azokat, akiket a kivételek migránsimádónak neveznek. Csak az nem látja őket, akit nem érdekel, vagy aki nem tekinti embernek a rajta szereplőket.

A digitális technika világában bűneinkre már annyi megértés és bocsánat sincs, mint eddig lehetett volna.

Ezt írja az AI: “Az európai menekültügyi rendszer kiüresítésében vitathatatlanul Magyarország járt az élen. Miután 2015 szeptemberében felépült a szerb határon a kerítés és módosították a menedékjogtól szóló törvényt, 2016-ban a kormány legalizálta a jogellenes visszaküldéseket Szerbiába, jogellenesen tartott őrizetben embereket az ország területén és rettenetes körülmények között kellett várakozniuk a határon. Miközben a kormány euró milliókat költött az idegengyűlölő kampányra az érvénytelen kvótanépszavazás kapcsán, gond nélkül hagyta, hogy a menekültek szenvedjenek.”

Mindennek következménye van. Az európaiak kizsákmányolták a világot, önző, erőszakos, hazug módon kereskedtek az Európán kívüliekkel, nem újdonság, hogy nem tekintették őket magukkal egyenrangúaknak. Törvényszerű volt, hogy megjelenjenek nálunk egyszer azok, akiknek alig maradt valamijük, és az éhhalál vagy a háború elől kell menekülniük.

De most sem vizsgázunk jól, mindent megteszünk, hogy távoltartsuk őket (nekik is köszönhetően) kényelmes életünktől. 2016-ban 7612 ember fulladt a tengerbe. Dunavarsány teljes lakossága...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.