2017. február 4., szombat

TI, CIGÁNYOK ÚGYIS CSAK PÉNZÉRT SZÜLTÖK!

INDEX.HU
Szerző: MG
2017.02.04.


Szinte napra pontosan egy éve került be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészetére egy vajúdó nő. Ami a miskolci kórházban történt vele, arra nem csak a kislánya születése miatt fog örökké emlékezni.

Elmondása szerint szülés közben

  • a szülésznő rászólt, hogy ha még egyszer kiabál, felpofozza és az arcába nyomja a párnát.
A szülés után a kismama bocsánatot kért, amiért kiabált vajúdás közben, erre
  • az őt ellátó orvos közölte vele, hogy ha még egyet kiabált volna, behívja a pszichiátert, elveteti tőle a gyereket és „nem lehet gyese”,
  • amihez még hozzátette, hogy „ti cigányok úgyis csak a pénzért szültök”
Egy mai magyar közkórházban még az átlagos páciens sincs az érdekérvényesítő képessége teljében, nemhogy valaki, aki bocsánatot kér, amiért fáj neki a vajúdás. Aki pedig szült már vagy látott szülést, annak van fogalma róla, hogy egy nő ilyenkor még egy baba- és mamabarát kórházban is mennyire kiszolgáltatott és sérülékeny, függetlenül attól, hogy milyen a háttere.

Ilyen helyzetben százból 99 nő valószínűleg megpróbálja túltenni magát a dolgon, a kisbabájára koncentrál és igyekszik elfelejteni ami történt. De nem ennek a történetnek a főszereplője.

Ő áprilisban az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz (EBH) fordult, mert szerinte azzal, hogy szülés közben a roma származására utaló, az emberi méltóságát sértő megjegyzéseket tettek rá, a kórházban megsértették az egyenlő bánásmód követelményét és megvalósították a zaklatás tényállását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.