2017. február 15., szerda

TRUMP BELEBUKHAT AZ OROSZ KÉMÜGYBE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.02.14.


Menekülőre fogta a Trump-kormányzat az orosz kémbotrány kirobbanása után. Trump szóvivője már fogadkozik, hogy keményen fellépnek az oroszokkal szemben. Ez a gyors változás jelzi, hogy Trump nagy bajban van, mert a gyanú szerint nem csupán a lemondott Michael Flynn, hanem helyettese is az oroszok beszervezett embere lehet.

A most induló vizsgálatokba amerikai sajtóinformációk szerint Trump bele is bukhat. A vizsgálat elvezethet nemcsak a személyes felelősségéhez, hanem az érintettségéhez is, miután Manfort volt kampányfőnöktől Tillerson külügyminiszterig folyamatosan orosz kapcsolatokkal rendelkező személyek kerültek a közlébe, és jutottak be a Fehér Házba. Ha Trumpról nem állapítják meg, hogy az oroszok zsarolják és a befolyásuk alatt áll, csupán megállapítható lesz a felelőssége, hogy az amerikai hírszerző szervek tájékoztatás után sem menesztette a kémgyanús Flynn-t, csak a kiszivárogtatott bizonyítékok hatására, Trump még abba is belebukhat.

Ennél azonban súlyosabb a helyzet. Az amerikai titkosszolgálatoknak bizonyítékai vannak, hogy Trump emberei folyamatosan kapcsolatban voltak az oroszokkal a kampány alatt. A kérdés az, mit tudott erről Trump, ő maga is benne volt-e, és hogyan került köré az a sok orosz kém? Mint ismert Michael Flynn nemzetbiztonsági tanácsadónak le kellett mondania, miután kiderült, hogy “nem mondott igazat az orosz a washingtoni orosz nagykövettel folytatott beszélgetései tartalmát illetően”, és Flynn “potenciálisan sebezhető, az orosz politika bármikor megzsarolhatja őt”. Ez a hivatalos verziója a lemondás okának.

Senki nem meri kimondani egyelőre, de valójában kémgyanúról van szó. A CIA, az FBI figyelte Flynn-t, az igazságügyi tárca már januárban figyelmeztette Trumpot, lehallgatták Flynn telefonbeszélgetéseit. A katonai hírszerzés is vizsgálatot indított, hogy Flynn kapott-e pénzt az orosz kormánytól korábban. Ezek a kiszivárgott információk egyértelműen egy orosz kémet takarhatnak a gyanú szerint...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.