2017. február 10., péntek

TUDTA? LÁZÁR JÁNOSNAK IS VAN EGY MÉSZÁROS LŐRINCE

ÁTLÁTSZÓ - MUTYIMONDÓ BLOG
Szerző: Márton Balázs
2017.02.10.


Nemzetközi elfogatóparanccsal keresik a 4-es metróberuházás volt vezetőjét; burjánzanak a strómangyanús ügyek Matolcsy György körül; remek viszonyban van Lázár Jánossal az üzletember, akitől a Miniszterelnőkség túlárazott festményeket vett.




Ezekről ne maradj le!


Kovács Gábor Lázár János Mészáros Lőrince (Átlátszó)

Metróügy: egy gyanúsított lelépett külföldre (Index, Figyelő via Index)

Furcsán lepasszolt cégeken kerestek nagyot Matolcsyék (Magyar Narancs via 444)

Ha van 3 perced:

Kovács Gábor Lázár János Mészáros Lőrince
Remek viszonyt épített ki az utóbbi években Lázár János kancelláriaminiszterrel Kovács Gábor bankár, akinek feleségétől jócskán túlárazott festményeket vásárolt a minap a Miniszterelnökség. Az üzletember egy újabb NER-túlélő: politikai kapcsolatait és vagyonát a Horn-kormány idején alapozta meg. Szülőfalujába, Kakasszékre indiai deekshaenergia-központot tervezett – hódmezővásárhelyi önkormányzati hátszéllel. (Átlátszó)

Metróügy: egy gyanúsított lelépett külföldre

Három személyt gyanúsítanak a 4-es metró építése körüli csalások miatt, derült ki a legfőbb ügyész egy leveléből. Kettőt már kihallgattak közülük, a harmadik viszont külföldre távozott, ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A botrányban érintett Siemens egy másik levélben jelezte, hogy ők már évekkel ezelőtt belső vizsgálatot folytattak a metróügy miatt és az eredményt átadták a ügyészségnek, de a nyomozást 2013-ban megszüntették. (Index, Figyelő via Index)

Jól kerestek Matolcsyék furcsán lepasszolt cégeken
Két olyan cég nyerte szét magát Matolcsy György 2000-2002-es minisztersége idején „gazdaságstratégiai elemzésekre” kiírt közbeszerzéseken, amelyeket éppen Matolcsy tárcája írt ki. A több tízmilliós nyereséget hozó vállalatokból a tulajdonosok nem vették ki a profitot, és később potom pénzért adták át Matolcsyéknak. 2005 és 2010 között egy állami alap is furcsa szimbiózisban volt egy Matolcsy-tulajdonban álló vállalattal. (Magyar Narancs via 444)

Kémügyek magyar módra
A legnagyobb vidéki város közlekedési vállalata tiltott adatszerzés miatt büntetőfeljelentést tesz, mert a valós idejű járatinformációt újraközlő mobilalkalmazást készítő magáncég „meghekkelte” az informatikai rendszerét. Másnap ugyanabban az országban, ugyanannak a bűncselekményi tényállás gyanúja miatt folyó eljárásban az ügyészség azt mondja, hogy a közmédia irodáiban lehallgatókészüléket felszerelni és üzemeltetni nem bűncselekmény. (Így írnánk mi)

Ha van még két perced:

Valentin-napi gyertyafényes, rózsaszirmos vonatozással próbálnak utasokat csábítani az alig használt felcsúti kisvasútra. (Vastagbőr)

Tiborcz- és Mészáros-közelbe került két keszthelyi műemlék-szálló. (Átlátszó blog)

Négyzetméterenként kétmillió forintért akartak hidat építeni a Rákos-patakra, ami még a köröshegyi völgyhídnál is drágább. Azóta viszont változtak a költségek – még jobban megemelkedtek. (IHO)

Sokszor kontroll nélküli az állami pénzből élő réteg, állítja az Antall-tudásközpont volt vezetője, aki azután mondott fel, hogy egy munkatársát megszégyenítették egy olimpiaellenes like miatt. (MNO)

Tovább vásárolják a jegybanki alapítványok az ingatlanokat. (Világgazdaság via 444)

Közel hárommilliárd forint közpénzből veszi át az állam egy szentendrei uszoda adósságát, amit egy Fidesz-közeli vállalkozó épített. (444)

A Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor állítja, nem Andy Vajna TV2-tulajdonossal paktált le, hanem Istennel. Mindezt a frissen Fidesz-közeli irányítású Figyelőnek mondta el. (Figyelő via 444)

Összenő a filmügyi biztos állami hitelből vett TV2-je és a Fidesz-közeli bulvárlap, a Ripost. (24)

Saját sörözőjének arculatváltására is kapott pénzt
az 56-os emlékbizottságtól a pestisrácok.hu főszerkesztője. (RTL Klub)

A KDNP ötmillió forintért rendelt kutatást a szingliadó szellemi atyjától. (Népszava)

Mi lett a 2700 milliárd forintnyi magánnyugdíj-pénztári vagyonnal
, amelyet einstandolt az Orbán-kormány? A Fidesz költő szóvivője szerint Gyurcsány. (168 Óra)

A veszprémi önkormányzat elengedte a kötbért
egy építőipari cégnek az alpolgármester javaslatára – a DK szerint valótlan indokkal. Egészen véletlenül ugyanez a vállalat átalakította az alpolgármester házát. (Index)

A belügyminisztérium sem tudja, kinek utaltak 710 ezer eurót Somorjára egy titokzatos szervezetnek, amelynek egyetlen tagja van és semmi nyoma a tevékenységének. (Parameter.sk)

A japán olimpiai bizottság elnökét is kihallgatták,
mert a 2020-as tokiói rendezésre pályázó csapatnál furcsa kifizetésekre akadtak. (Guardian)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.