2017. február 11., szombat

ÚGY SZERETNÉK MÁR VALAMI MÁST!

LELKIZÓNA BLOG
Szerző: Ur Anita
2017.02.11.


Valami jobb munkát. Valami szebb lakást. Valami extra nyaralást. Valami csoda folytán sokkal több időt magamra. Valami egyéni stílust. Valami saját projektet, ami igazán rólam szól. Valami önazonosabb működésmódot. Mi az a valami egyáltalán? Fogalmad sincs? Négy egyszerű támogató kérdés az önelemzéshez és a válasz megtalálásához.

Időről időre arra biztatlak titeket, hogy tegyetek fel kérdéseket magatoknak és őszintén válaszoljátok meg. Mert ha szánsz rá egy kis időt és fókuszálsz egy kérdésre, számba veszed a lehetőségeket és közben figyelsz magadra, a saját érdekedre + a saját valódi vágyaidra, akkor lehet, hogy megszületik egy olyan válasz, ami motorja lesz egy döntésnek, egy cselekvésnek, egy változásnak.

Egyedül leülni és kérdésekre válaszolni magunkban nem mindig könnyű: van, akinek segít, ha leírja a válaszokat, de még jobb, ha valakinek ki is mondhatod, valakivel meg is beszélheted a válaszaidat! A pároddal vagy a barátnőddel a szokásos csevegős beszélgetés megújítása lehet egy-egy ilyen "fejlesztő beszélgetés". A lényeg, hogy a hallgató fél valóban elsősorban hallgató legyen, ne vágjon a szavadba és ne akarja helyetted kimondani a válaszokat. Hagyja, hogy te mondd ki a saját válaszaidat, és ne minősítse azokat. Aztán szerepcserével is el lehet játszani ugyanezt: rengeteg új dolgot tudhatunk meg így a másikról, némi tudatosságot ugyan igényel, de egyfajta társasjátéknak is fel lehet fogni ezt a játékot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.